A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország a luxemburgi bíróságon lép fel Brüsszel diszkriminációjával szemben


Varga Judit igazságügyi miniszter kijelentette: „nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és teljes közép-európai fuvarozó szektort".


A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait és kérte azok megsemmisítését – hívta rá fel a figyelmet a közösségi oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter a magyar álláspontot részletezve kifejtette:
* Az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.
* A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok.
* A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam - Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia - is következetesen ellenzi.

Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg – szögezte le Varga Judit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések