A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulka János új filmjében az általa játszott karakter is sztrókot kap


Hetek óta tart egy új magyar film, A játszma folytatása, ami a kilenc éve bemutatott A vizsga folytatása. A főbb szereplők, mint Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter is visszatérnek a hatvanas években játszódó filmben. Kulka az állambiztonsági játszmában egy nyugállományú ezredest alakít.

„Ha Kulka nemet mondott volna, nem csináljuk meg A játszmát, meg sem írom a forgatókönyvet. De már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát az új közös kalandba. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején” – idézte Köbli Norbert forgatókönyvírót a film sajtóközleménye.  

Fazakas Péter rendező tartott attól, hogy Kulka hogyan fog helytállni, de félelmei szertefoszlottak. Kulkai ugyan fáradékonyabb, de így sokat bevállalt, például hajnal kettőkor futott egy erdőben, és egy éjszaka közepén többször is beleugrott a pilismaróti víztározóba. Ő kérte, hogy ne legyen dublőrje.

„Kulka és az általa megformált Markó is átestek egy óriási traumán, ami az életükbe kerülhetett volna. A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Nem ismerjük a motivációt, a céljait, egy titokzatos férfi, maga a sötét, fekete lyuk. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához – én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában” – összegezte Fazakas.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések