A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, mascarponés sakktorta: fantasztikusan néz ki, és nagyon finom


Kétféle piskóta, könnyed krém és csábító külső. Ki tudna ellenállni ennek a sakktortának?


Ez a sakktorta csak első ránézésre tűnik bonyolultnak, pedig egyáltalán nem az. A klasszikus piskótát kétszer kell megsütnöd, ám az egyik tésztába kakaó is kerül. A töltelék pedig a már többször bizonyított habos, mascarponés krém. A tortát kedvedre díszítheted, és bátran ajánljuk nagyobb eseményekre is.

Hozzávalók:

A sárga tésztához
* 5 evőkanál cukor
* 5 db tojás
* 5 evőkanál liszt
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só

A kakaós tésztához
* 5 evőkanál cukor
* 5 db tojás
* 2.5 evőkanál liszt
* 1.5 evőkanál kakaópor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 2 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd egyesével a tojások sárgáját. Végül forgasd bele a sütőporral összekevert lisztet.
 
A homogén tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a piskóta szép aranybarna, a tészta elválik az edény szélétől, teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, vedd ki a sütőből.

A másik tésztával is hasonlóan járj el, azzal a különbséggel, hogy a vanília helyett kakaót rakj bele.
 
A kihűlt piskótákat vágd egy-egy centis csíkokra. Először rakj le egy vaníliás csíkot, mellé és fölé egy kakaósat. Az a lényeg, hogy egymás mellé és fölé is más-más színű piskóta kerüljön. A rétegek közé kenj mascarponés krémet, a maradékkal pedig vond be a tortát.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések