A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel fél éven át hamis diplomával oktatott egy siófoki tanárnő


Amikor kiderült: csak ügyesen szerkesztette meg a dokumentumot, de a talárt sosem vette fel.


A 43 éves tanárnő még 2018 augusztusában jelentkezett a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziumába szakoktatói álláshirdetésre. Az önéletrajzát elektroikusan megküldte és ahhoz csatolta felsőfokú végzettségéről szóló bizonyítvány fénymásolatát.

Közalkalmazotti jogviszonyt létesített az iskola a vádlottal, s a vezetőség többször is felszólította, hogy az eredeti oklevelet is mutassa be. Ennek viszont az ál-tanár nem tett eleget, végül lelepleződött és alig fél év után kirúgták.

A magát szakoktatónak kiadó nő olyan dokumentumot fabrikált, amelyből úgy tűnt, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának számviteli szakán, belkereskedelmi szakirányon szerzett főiskolai végzettséget 2001-ben, ekkor őt a záróvizsga bizottság üzemgazdásznak nyilvánította.

A Siófoki Járásbíróság azonban közokirat-hamisítás bűntette miatt állapította meg egy 43 éves siófoki tanárnő felelősségét. A bíróság a vádlottal szemben 250.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki.
Hirdetés

Az elsőfokú bíróság tárgyaláson kívül, büntetővégzés meghozatalával állapította meg a vádlott felelősségét, mely határozattal szemben tárgyalás tartása kérhető, így az nem emelkedett jogerőre.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések