A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna is vásárolna az orosz vakcinából, ha a WHO jóváhagyja


Ukrajna lehet, hogy vásárol majd a koronavírus elleni orosz vakcinából, de csak akkor, ha azt már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta - jelentette ki Makszim Sztepanov ukrán egészségügyi miniszter a NewsOne televízióban.

A tárcavezető szavai szerint korai még beszélni az orosz vakcina vásárlásáról, mert az oltóanyagon még nem végeztek el minden klinikai vizsgálatot, hatékonyságát és biztonságosságát nemzetközi szervezetek még nem igazolták.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon 5590 új esettel 276 177-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 107 újabb halálos áldozattal 5229-re. Eddig 118 699-en gyógyultak meg, viszont jelenleg már 152 249 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

Az ország legfertőzöttebb területének számító Kijevben minden eddiginél több, 21 Covid-beteg hunyt el egy nap alatt, velük együtt 518-ra nőtt a halálos áldozatok száma, az igazolt fővárosi fertőzötteké pedig már meghaladta a 28,5 ezret. Kárpátalján eddig 11 169-en fertőződtek meg, közülük 326-an haltak bele a betegségbe.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések