A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: a járvány ellenére tízezrek zarándokoltak Szenegál szent városába


Zsúfolt buszokon, tömegével érkeztek a nyugat-afrikai hagyományos muzulmán zarándoklatra a hívek a szenegáli szent városba kedden. Az ott élők attól tartanak, hogy a következő napokban drasztikusan megemelkedik náluk a koronavírus-fertőzöttek száma.

A hagyományos muzulmán zarándoklaton máskor akár három millióan is részt vesznek, idén kevesebben keresték fel a szent várost, mivel Szenegál továbbra is zárva tartja határait a vírus miatt. A szent város lakói viszont így is attól tartanak, hogy felszökik a fertőzések száma.

A zarándokok zsúfolt buszokon érkeztek, mivel a sofőrök csak azután vágnak neki az útnak, ha minden hely megtelik, így szó sem lehetett biztonsági távolságtartásról.

Szenegál eddig viszonylag sikeresen vészelte át a járványt, mivel a hatóságok korlátozták az utazást és maszkviseletre kötelezték a lakosságot. Az afrikai országban 15 ezer bizonyított koronavírusos fertőzést jegyeztek fel mostanáig, eddig 312-en haltak meg.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések