A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni szalonnás, káposztás rétes: így nem folyik ki a töltelék


A káposztás rétesnek a szalonna még finomabb ízt ad, ráadásul bolti tésztából is elkészítheted.


Ne csak édes réteseket süss: a kellemesen fűszeres káposztás változat után is mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Bár a tésztát saját magad is készítheted, ha nem tudsz egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, használj boltit. Így jóval gyorsabban végzel, és a végeredményben sem fogsz csalódni.

Hozzávalók:

* 1 csomag réteslap
* 10 dkg szalonna
* 1 fej káposzta
* 1 fej vöröshagyma
* 2 evőkanál cukor
* 1 kávéskanál kömény
* só
* bors
* olaj a kenéshez

Elkészítés:

A káposztát mosd meg, majd gyaluld le, sózd be, és pihentesd 15 percig. A szalonnát vágd apróra, és süsd a zsírjára egy serpenyőben, majd a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, rakd rá a káposztát, és kevergetve párold 30 percig. Amikor a káposzta összeesik, szórd meg a cukorral, és süsd addig, amíg kicsit karamellizálódik. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, forgasd hozzá a szalonnapörcöket, majd süsd össze pár perc alatt, és tedd félre hűlni.

Rakj három réteslapot egy benedvesített konyharuhára, kend meg olajjal, majd a közepére halmozz a káposztából. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A többi lappal is hasonlóan járj el. A tetejét is kend meg olajjal, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések