A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így népszerűsítik az európai adófizetők pénzéből a migrációt, a gendert és az iszlámot


Sajtótájékoztatót tartott az Alapjogokért Központ "A nyílt társadalom ideológiája tudományos köntösben - Az Európai Kutatási Tanács támogatási gyakorlata" címmel.


Kovács István, a központ stratégiai igazgatója elmondta, hogy miközben a 2008-as világgazdasági válság óta az Európai Unió komoly gazdasági és pénzügyi problémákkal néz szembe, igencsak visszás a tanács támogatási gyakorlata, mert bár többségében a finanszírozott projektek magas színvonalú természet- és társadalomtudományi kutatás, eurómilliókkal támogatnak olyan projekteket, amelyek pl. csak és kizárólag pozitív kontextusban említik akár a genderkérdést, akár a migrációt. Ezekben a "kutatásokban" a nyílt társadalom ideológiája, eszméje és célja köszön vissza, melyek tudományos mázzal leöntve jelennek meg a támogatott projektek között.

Kovács István az Európai Kutatási Tanács (ETK) létrehozásának előzményit is ismertetve közölte: a testület a 2008-as gazdasági válságot követően jött létre eredetileg azzal a céllal, hogy hozzájáruljon új, innovatív tudomány- és iparágak, továbbá üzletágak létrejöttéhez szakmai kutatások finanszírozásával.

Az elemző- és kutatóintézet megvizsgálta, hogy a szervezet támogatási gyakorlata megfelel-e az előzetesen lefektetett feltételeknek.

Az Alapjogokért Központ európai uniós műhelyének projektvezetője, Kovács Attila elmondta, hogy 2014/15 óta a több ezer pályázat jelentős részének van, lehet a piacon is alkalmazható hozadéka, azonban olyan projektek is eurómilliós támogatást élveznek, amelyeknek sok köze nincs a szervezet szabályzatában leírtakhoz. Hangsúlyozta azt is, hogy az egyébként a pénzek felett diszponáló vezető kutatók visszatérő vendégek a nyugat-európai fősodratú médiában, vagyis politikai-ideológiai állásfoglalásaikat adott esetben egy brit közszolgálati médiumban is kifejthetik, persze objektív tudományos kutatásoknak beállítva azt.

Kiemelte azt is, hogy rengeteg olyan pályázatot találtak, ahol nem is európai kutatók kapják meg a támogatást, hanem a pénz pl. egy liberális amerikai egyetemi tanszéken köt ki.

Kovács Attila több példával próbálta illusztrálni, hogy miről is van szó, nézzünk néhányat:

👉 746 ezer eurós támogatás egy projektre, mely olyan kérdésekre keresi a választ, mint: Mit jelent heteroszexuálisnak lenni? vagy Honnan tudod, hogy heteroszexuális vagy? A projekt kutatási vezetője egyébként a jamaikai származású Keon West.
👉 A kairói egyetem 1,5 millió eurót kapott egy 6. századi arab költő költészetének tanulmányozására.
👉 Egy másik projekt a 11. századtól vizsgálja az iszlám szent iratok európai történetét 10 millió euróból.
👉 A Tübingeni Egyetem pedig 2 millióból kutathatja a populistának tartott politikusok, politikai erők és az összeesküvés-elméletek vélt összefüggéseit.

Kovács István tájékoztatása szerint az Alapjogokért Központ közérdekű adatigényléssel fordul a tanácshoz annak kiderítésére, hogy "ezek a visszás projektek" miként illeszkednek az ETK eredeti céljai közé.

Úgy fogalmazott, hogy ezeknek a pénzeknek lenne jobb helye, különösen a koronavírus-járvány sújtotta európai gazdaságban.
Kovács Attila közölte: az EKT euró tízmilliókkal támogatta a nyílt társadalom eszméjének - köztük a migráció, jogállamisági kérdések és a genderideológia - terjesztését. Álláspontja szerint a tanács elfogultságát jól mutatja, hogy a támogatott projektek absztraktjaiban mindössze nyolc alkalommal fordul elő a keresztény szó, míg az iszlám tizenötször.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések