A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétfőtől bezárnak Belgiumban az éttermek és bárok, hamarosan elfogynak a szabad kórházi ágyak


Egyre drasztikusabb járványvédelmi intézkedéseket vezet be a belgiumi kormány, mert hamarosan elfogynak a szabad kórházi ágyaik. Hétfőtől bezáratják a bárokat és az éttermeket, illetve kijárási tilalmat vezetnek be éjfél és hajnal öt óra között - adta hírül a Reuters hírügynökség.


Alexander De Croo, a belga miniszterelnök péntek esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy "a vírus súlyosan érinti az országukat". Hozzátette, hogy az elkövetkező hetek nehezek lesznek, de muszáj megtenniük ezeket a lépéseket, hogy megelőzzék a legrosszabbat.

Az újonnan meghozott járványvédelmi intézkedések október 19-től kezdve legalább egy hónapig érvényben lesznek, a hatékonyságukat pedig két hét múlva fogják felülvizsgálni.

A további bevezetett intézkedések között szerepel, hogy ha a belgák elhagyják otthonukat, akkor egyidőben egyszerre csak egy személlyel találkozhatnak személyesen, illetve arra törekszenek, hogy minél több munkavállaló otthonról dolgozzon. Továbbá betiltották az este nyolc utáni alkoholvásárlást is.

"Teljesen tisztában vagyok vele, hogy ezek az intézkedések nagyon nagyon szigorúak" - fogalmazott a belga miniszterelnök a szigorítások ismertetése után.

A péntek este meghozott szigorú intézkedéseket az indokolhatja Belgiumban a második legmagasabb a lakossági számra levetített megfertőződések aránya Csehország után. A 11 milliós népességű országban hétfő reggelre 8500 volt a napi fertőzött szám, keddre pedig több mint 10,000 fertőzöttet regisztráltak.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések