A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi szalámis tepsis pizza - Fillérekből elkészül


Az ínycsiklandó, olaszos házi pizzához elég néhány otthon is fellelhető hozzávaló és pár ügyes sütési trükk.


A házi szalámis tepsis pizzával igazi olaszos ízvilágot csempészhetsz az asztalodra, és egyáltalán nincs szükség bonyolult összetevőkre. A fűszerekért sem kell körbefutnod a várost. A tökéletes tészta titka, hogy elegendő időt hagyj a kelesztésre, majd sütéskor is magas hőfokot használj. Így lesz a pizzád valóban ízletes, emlékezetes műremek.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához
    40 dkg liszt
    5 dkg élesztő
    2 dl víz
    2 evőkanál olaj
    1 teáskanál só
    1 teáskanál cukor

A feltéthez
    20 dkg sűrített paradicsom
    15 dkg sajt
    12 dkg gomba
    10 dkg szalámi
    2 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál bazsalikom
    1 evőkanál oregánó
    1 paprika
    só
    bors

Elkészítés:

A tésztához először öntsd a lisztet gyúródeszkára, a közepébe készíts lyukat, majd a mélyedésbe lassan csorgasd bele a langyos víz felét, rakd hozzá a cukrot, végül morzsold hozzá az élesztőt. Néhány perccel később öntsd bele az olajat, a víz másik felét, és sózd meg az egészet. Kézzel jól dolgozd össze a masszát, szükség szerint adagolj hozzá még lisztet vagy vizet, a lényeg, hogy a végére egy sima, nem túl lágy, nem túl kemény tésztát kapj. Formázz belőle cipót, szedd két részre, tedd egy tálba, majd konyharuhával takard le. Keleszd 45 percig, amíg jól meg nem emelkedik.

Közben a paradicsomszószhoz tedd fel a pürét melegedni az oregánóval, a fokhagymával, sózd és borsozd, majd főzd 20 percig. Miután kész, hagyd kihűlni. Közben reszeld le a sajtot, karikázd fel a szalámit, és pucold meg, vágd fel a gombát.

A megdagasztott tésztát sodrófával nyújtsd ki a tepsi méretére, majd simítsd az előre kiolajozott formába. Kend meg a szósszal, majd szórd rá a feltéteket, a szalámit, a gombát, a paprikát, fűszerezd bazsalikommal, végül tedd rá a reszelt sajtot. A sütőt melegítsd elő 250 fokra vagy melegebbre. Az eredeti olasz pizza ugyanis magas hőfokú kemencében sül, ezt nehéz imitálni az otthoni sütővel, de minél jobban bemelegíted, annál jobb. Lehetőség szerint a sütő aljára kerüljön a tepsi rács nélkül, majd sütés közben ötpercenként nyisd ki a sütőajtót pár másodpercre. Ez azért fontos, mert így a feltétekből a nedvesség el tud párologni a sütőből. Ha van légkeverés, használd. A pizzát süsd így 15-20 percig, majd vedd ki a sütőből, és még melegen szeleteld fel.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések