A túrós sütiknek mindig nagy sikerük van. A felfújt pihe-puha régimódi desszert, amiben liszt sincs.
A túró nem véletlenül kedvenc alapanyag a konyhában, egyszerű vele dolgozni, már vaníliával és citrommal ízesítve is fantasztikus. Az édes, illatos felfújthoz remekül megy a lekvár vagy valamilyen gyümölcsös szósz. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, mert langyosan a legfinomabb!
Hozzávalók:
25 dkg túró10 dkg cukor
3 db tojás
2 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgájákat keverd ki jól a villával átnyomkodott túróval, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom frissen facsart lével és reszelt héjával. Dolgozd simára a masszát, majd forgasd hozzá a tojáshabot. Egy piteformát vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát.Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a süti túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a tészta kihűl, fordítsd ki a formából, majd porcukorral megszórva kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések