A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyerekeinek üzent utolsó erejével a nizzai terrortámadás egyik áldozata, hogy szereti őket


Brutális terrortámadás történt október 29-én Franciaországban, ahol egy muszlim terrorista három ember meggyilkolásával, köztük egy nő lefejezésével ünnepelte meg Mohamed próféta születésnapját. Azóta kiderült, hogy pontosan milyen útvonalon jutott a terrorista Nizzába, kik voltak az áldozatok, és hogy milyen kést használt az iszlamista szélsőséges a terrortámadás során. Egyik feltételezhető társát letartóztatta a rendőrség.


Október 29-én a reggeli órákban egy iszlamista migráns lefejezett egy nőt egy nizzai templomban, itt elvágta egy férfi torkát, és egy harmadik nőt is halálra késelt. Még csütörtök este kiderült, hogy a terrorista neve: Brahim, aki Mohamed próféta születésnapját akarta ünnepelni, így. Brahim 21 éves, tunéziai, és szeptember végén érkezett Lampedusa szigetére szeptember 20-án, aztán pedig Franciaországba utazott, érintve az olaszországi Bari városát október 9-én. Azaz, Brahim még nem volt egy hónapja Franciaországban, amikor gyilkolt.

Azt is tudni lehet, hogy Brahim vonattal érkezett a városba a terrortámadás reggelén, a vasútállomáson átöltözött, majd a 400 méterre találtható templomhoz gyalogolt.

Új részlet, hogy őrizetbe vettek egy 47 éves férfit, aki kapcsolatban volt Brahimmal - írja az ABC.
 

Az áldozatokról már tegnap nyilvánossá vált több információ

A lefejezett nőről korábban olyan információk jártak a sajtóban, hogy 70 éves volt, ezzel szemben a valódi életkora 60 év. Ő imádkozni ment a templomba, ekkor próbálta meg lefejezni a terrorista támadó, azonban a fejet nem sikerült teljesen levágnia a nyakról. Az ő teste a templom bejáratától nem messze hevert, a szenteltvíz közelében. Mély vágásnyomot találtak a második áldozat, Vincent Loques torkán, aki 55 éves, sekrestyésként a templomban dolgozott világi alkalmazottként, és két gyerek apja. 

Az első két áldozat a helyszínen meghalt.


A harmadik halálos áldozat egy 44 éves brazil nő, aki szintén imádkozni ment a templomba. A terrorista nyakon szúrta, a nő kirohant a templomból, a bűnöző utána rohant, az utcán is megszúrta, majd a nő bemenekült egy kávézóba, ahol összeesett.

A legfrissebb információk szerint neki köszönhető, hogy gyorsan sikerült riasztani a hatóságokat, az életét azonban nem sikerült megmenteni. A brazil nőről tudni lehet, hogy Simonre Barreto Silva a neve, 30 éve élt Franciaországban, három gyerek anyja, végzettsége szerint szakács, de időseket ápolt egy öregotthonban.

Több oldal azt írja, hogy a nő azt üzente a gyerekeinek halála előtt, hogy szereti őket.


Kés, Korán, még több kés

Mára azt is tudni lehet, hogy pontosan mik voltak a támadónál.

Brahim a terrortámadást egy 30 centiméter hosszú késsel hajtotta végre, ebből csak a penge 17 centiméter hosszú.

A támadónál emellett még volt két telefon, egy Korán, az olasz hatóságok által kiállított egészségügyi könyv, és egy táska a személyes dolgaival. Ebben a táskában találtak még két nem használt kést is.

A támadót a rendőrök 14 golyóval lőtték le, aki életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések