A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gócpont: több mint 200 koronavírus-fertőzött egy Veszprém megyei szociális intézményben


A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében a tegnapi adatok szerint 202-en fertőződtek meg koronavírussal.


A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Fazekas Andrea a következő részletekről tájékoztatta az Indexet:

* a fertőzöttek közül jelenleg 9 személyt kezelnek kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes
* 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív

Fazekas azt mondta a lapnak, az intézmény a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint jár el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében.

A Veszprém megyei szociális intézmény alaptevékenységei közé tartozik a fogyatékos, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg és fogyatékos személyek ápolása, gondozása, egyéb habilitációs és rehabilitációs jellegű ellátása. Az intézménynek több telephelye is van (Dáka, Kamond, Lesencetomaj, Nyírlak, Fenyveserdő otthon Veszprém, Gondozóház Veszprém, Darvastó), az Index arra még nem kapott vélaszt, hogy mely telephely vagy telephelyek érintettek a koronavírus-fertőzésben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések