Az almás csirkeragu olyan gyorsan elkészül, hogy akár hétköznap vacsorára is megfőzheted. A keleti fűszerek jól illenek hozzá.
A csirkehús almával és jobbnál jobb fűszerekkel izgalmas, laktató fogás! Ha szereted a keleti konyhát, ezt az egyszerű, de ízletes ételt is imádni fogod. A kurkumát és a curryt könnyen beszerezheted, ráadásul ezek a fűszerek belülről melegítenek is. A köretek közül talán a rizs illik hozzá legjobban.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell2 db alma
1.5 dl tejszín
1 evőkanál zsír
1 db póréhagyma
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál curry
1 teáskanál kurkuma
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a zsírt egy lábosban: rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a húst, kevergesd fehéredésig, majd rakd hozzá a feldarabolt almát. Fűszerezd sóval, borssal, curryvel, kurkumával és fokhagymával.
Öntsd fel másfél deci vízzel, és párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor a csirke puha, keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd csorgasd a húshoz. Rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel és a hagyma feldarabolt szárával.
0 Megjegyzések