Amióta hűvösebb az idő, egyre nagyobb igényünk van a forró italokra és levesekre. Főleg, ha ezek ráadásul az évszaknak megfelelően vannak fűszerezve.
Ősszel és télen felértékelődik a tök, a csillagánizs, a fahéj, a gyömbér és egyéb fűszerek, amelyek összekeverve igazán ínycsiklandóvá teszik ételeinket. Ez az almakrémleves sem lenne az igazi fahéj és csillagánizs nélkül.
Hozzávalók:
5-6 db alma4 evőkanál cukor
200 ml tejszín
2 evőkanál keményítő
220 ml almalé
1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál csillagánizs
1 teáskanál gyömbér
Elkészítés:
Vágjuk fel kisebb kockákra az almát, majd tegyük egy serpenyőbe.Öntsük rá a cukrot és a fűszereket, kezdjük el melegíteni, karamelizálni.
Amint a cukor elolvadt, karamelizálódott, öntsük fel a tejszínnel és az almalével.
Keverjük bele a keményítőt, majd, amikor az alma puhára főtt, egyszerűen krémesítsük botixerrel.
Tálaljuk tökmaggal megszórva.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések