A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Esélye sem volt a túlélésre a gyöngyösfalui kalandparkban, osztálykiránduláson meghalt fiúnak


Ahogy arról korábban beszámoltunk, balesetben a helyszínen meghalt egy 15 éves fiú egy Gyöngyösfaluban lévő kalandparkban csütörtök délután. Egy kötélpályán volt, amikor a fatörzs, amire a köteleket és a pallókat rögzítették, kidőlt.


A vaol.hu azt írja, hogy a fiatal fiúnak - aki egy keszthelyi iskoláscsoporttal érkezett a parkba - esélye sem volt a túlélésre, az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak.

Egy fiatalt a mentők súlyos sérüléssel, lábtöréssel kórházba vittek, és még csütörtök éjjel megműtötték. Dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky-kórház orvosigazgatója szerint a fiatal állapota kielégítő.

Még egy diákot kellett kórházba vinni, ő sokkot kapott. A hírportál úgy tudja, hogy többen is leestek, de ők nem sérültek meg.

A rendőrségi közlemény szerint halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt vizsgálják az eset körülményeit.

Pszichológus segít az osztálytársaknak feldolgozni a tragédiát

A meghalt gimnazista osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a tragédiát, a gyors ügyintézésnek köszönhetően már pénteken találkozhatnak a diákok a szakemberrel.

Varga Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója nyilatkozott a Vas megyei hírportálnak a balesettel kapcsolatban:

Osztálykiránduláson a kalandparkban jártak a diákok. Ott iskolánk egyik tanulója egy balesetben életét veszítette. Egy másik tanulónk súlyosan megsérült a lábán. Rajta tegnap este műtétet hajtottak végre. Ma tájékozódtam az állapota felől: lényegesen jobban van a gyermek. Felröppent a hír egy másik sérültről. Egy gyermekünk sokkot kapott, őt a megfelelő vizsgálatok és rövid, átmeneti kezelés után szülei el tudtak vinni. Az iskola közössége megdöbbenten fogadta azt, ami jelen pillanatban feldolgozhatatlannak tűnik. Reggel rögtön elkezdtük annak szervezését, hogy az érintett osztályt tagjaival ma délután megkezdjük a beszélgetést pszichológus bevonásával. Este fél hatkor pedig egy néma megemlékezésre gyűlik össze az iskola közössége. Szeretnénk egy gyertyát gyújtani az elhunyt osztálytárs, a kedves barát és a szeretett tanítvány emlékére

- mondta az iskola vezetője.

Semmilyen jele nem volt annak, hogy a fa kidőlhet

A kalandpark ügyvezetőjét is megkereste a Vaol, aki a rendőrség helyszíni vizsgálata után válaszolt a kérdésekre.

Szőnye Pétert szerint a fogyasztóvédelmi hatóság nyáron valamennyi mutatványos berendezést és játszótéri eszközt ellenőrzött. Az ellenőrzést végző szakemberek csak tájékoztatásbeli eltérést találtak és pontosítást kértek egy dokumentumban – ezeket az üzemeltetők soron kívül azonnal javították és be is mutatták a hatóságnak.

A kalandpark fáit a fogyasztóvédelmi hatóság nem vizsgálta – azokat korábban más ellenőrizte. A hírportál azt írja, hogy az üzemeltető Holdfényliget 2007 óta rendelkezik a mutatványos berendezések üzemeltetéséhez szükséges Megfelelőségi tanúsítvánnyal, amelyet folyamatosan – évente – ellenőriz egy arra felhatalmazott szervezet. Legutoljára 2020. július 14-én volt ilyen felülvizsgálat, amikor a megfelelőséget igazolták.

A balesetet okozó kidőlt fával kapcsolatban Szőnye Péter azt mondta, hogy semmilyen jel nem utalt arra, hogy kidőlhet. Nem tudják, nem értik, mi történthetett.

Lesújtott bennünket a tragédia, nagyon sajnáljuk, hogy nálunk, az ország egyik legrégebbi kalandparkjában kellett ilyennek megtörténnie.

Részvétüket fejezik ki a meghalt fiú családjának, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak a sérülteknek. A hatóságokkal pedig mindenben együttműködnek - közölte az ügyvezető.

A kalandparkban egyébként egy hét múlva zárták volna az idei szezont.

Emlékezés a keszthelyi gimnazista elmékére

Péntek estére csendes megemlékezést szerveznek a Vajda János Gimnázium tanulói a gyöngyösfalui kalandparkban meghalt diáktársuk emlékére, de többen már a baleset napján is gyertyákat, mécseseket gyújtottak az iskola előtt.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Salamon Zsigmond, iskolánk 10.B osztályos tanulója, szeretett osztálytársunk és barátunk, egy szerencsétlen baleset során csütörtök délután elhunyt. Emléke örökké szívünkben él.

Közzétette: Keszthelyi Vajda János Gimnázium – 2020. október 23., péntek

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések