A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltévedt túrázókat, egy nőt és két kisgyerekét mentették meg a speciális mentők


Október 24-én, a kora esti órákban kapott riasztást a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arról, hogy egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben Piliscsaba közelében. A speciális mentők a rendőrség irányítása mellett egy, a területet jól ismerő erdésszel, polgárőrökkel és a nagykovácsi önkéntes tűzoltókkal kezdték keresni a családot.


„Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így hozzánk is elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet"

– számolt be a mentés részleteiről a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Az egyik csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a másik Piliscsabánál kezdte a keresését. Innen terepjáróval és kvaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni. Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat a speciális mentők egyik egysége épségben megtalálta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések