Hirdessen itt

Előbb elkábította, majd kirabolta áldozatát egy szolnoki férfi


A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt rablás bűntette miatt egy 73 éves szolnoki férfi ellen – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.


A vád szerint a férfi 2020. február elején, Szolnokon, az utcán azzal a valótlan indokkal kezdeményezett beszélgetést az idős özvegy sértettel, hogy néhai férje a munkatársa volt. A beszélgetés során a vádlott azt állította, szeretné meglátogatni a sértettet, hogy régi jó munkatársáról készült fényképeket nézegethessen. A gyanútlan sértett elárulta, hogy hol lakik, és meghívta otthonába a vádlottat.

A férfi 2020. február 13-án délelőtt felkereste szolnoki lakásán az idős sértettet, aki a konyhában kávéval kínálta őt. A férfi arra kérte a sértettet, hogy mutasson fényképeket néhai férjéről. Amíg a sértett kiment a konyhából a fényképekért, addig a vádlott Rivotril gyógyszert tett a sértett kávéjába és gondosan elkeverte azt. A mit sem sejtő sértett visszatért a konyhába és fényképnézegetés közben megitta az altató hatású gyógyszert tartalmazó kávét, majd hamarosan elveszítette egyensúlyát, a padlóra zuhant és eszméletlen állapotba került.

Ezt kihasználva a vádlott rövid kutatást végzett a lakásban és megtalált a sértett hálószobájának szekrényében egy 340.000 forint készpénzt tartalmazó borítékot. Ezt követően a vádlott elmosogatta a kávéscsészéket és a sértett spórolt pénzével távozott az ingatlanból. A rendőrség a nyomozás során lefoglalta a vádlott által megszerzett pénzt és visszaadta azt a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától a többszörösen büntetett vádlottat. Az ügyben az elsőfokú bírói döntést a Szolnoki Járásbíróság fogja meghozni.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések