A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elmeorvosszakértői vizsgálat várhat a pestszentlőrinci kettős gyilkosra


Elrendelték a letartóztatását annak a 40 éves férfinak, aki három nappal ezelőtt egy késsel végzett az édesanyjával és a nevelőapjával a 18. kerületi lakásukban. Ma állt először bíró elé.


Nem engedték be a médiát a Fő utcai épületben tartott előzetes tárgyalásra a vírus helyzetre tekintettel, így a mai döntés után a férfi kirendelt védőhelyettese, Jano Christopher beszélt arról, mi zajlott a zárt ajtók mögött. Azt mondta, védence megerősítette a beismerő vallomását a bíró előtt, de neki sem beszélt az indítékáról.

Mivel a gyilkosság egy rendkívül speciális formáját követte el, hiszen a saját anyját, és annak élettársát késelte meg, ráadásul továbbra sem tudott választ adni, hogy miért tette, javasoltam az elmeorvosi vizsgálat elrendelését. Amíg azonban erről a kérdésről döntés születik, védencem letartóztatásban marad"

- mondta az ügyvéd.

Arra a kérdésre, hogy

drogozott-e, vagy beszedett-e valamilyen gyógyszert a gyilkosság előtt,

az ügyvéd azt felelte, hogy erre a vérvételből megállapítható, toxikológiai vizsgálat eredménye adhat választ. A rendőröket is felkerestük. A BRFK szóvivője e-mailben válaszolt a kérdésre. Csécsi Soma azt írta,

a bizonyításhoz szükséges szakértői vizsgálatokról már intézkedtek.

Csendes családnak ismerték őket.

Az egyik szomszéd azt mondta, zajokat hallott kiszűrődni tőlük pár nappal ezelőtt egy hajnali órán.


A 40 éves férfi akkor ölte meg az édesanyját és a nevelőapját, majd feladta magát a rendőrségen. Október 26-án fél 6-kor telefonált nekik, és

közölte, hogy embereket ölt.

A pestszentlőrinci lakásban meg is találták a két holttestet, ott voltak a férfi mellett. A kettős gyilkos ugyanis a tetthelyen várta a rendőröket.

Már a helyszínen megállapította az igazságügyi orvosszakértő, hogy a 68 éves nőt és a 64 éves férfit megkéselték.

P. Sándor már az első kihallhatásán beismerő vallomást tett. Azt sohasem tagadta, hogy megölte őket, de máig senkinek sem beszélt arról, miért végzett velük.

Úgyhogy egyelőre csak találgatni lehet, mi vezethette el a középkorú férfit a tragédiáig, amelyet, az Origo információi szerint,erős felindultságú bűncselekménynek neveztek a szakétők.

Azt is tudjuk, hogy sem munkája, sem barátja nem volt a magának való Sándornak. Vajon mondtak neki valamit, amitől feldühödött vagy valami más áll a kettős gyilkosság hátterében? Alighanem hamarosan erre is választ kapunk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések