A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztő hurrikán érte el Mexikót - videó


Továbbra is életveszélyes a Mexikót hajnalban elérő Delta hurrikán, amely több mint 200 km/órás széllel söpört végig a Yucatán-félszigeten - írta a Fox News. 

Noha egy fokozattal, a korábbi négyes fokozatról hármasra gyengült a Yucatán-félszigetet hajnalban elérő Delta hurrikán, így is életveszélyes, valamint hatalmas károkat okozhat a hurrikánnal járó több mint 200 kilométer/órás szél - írja az oldal. 

A hurrikán miatt korábban több tízezer, más beszámolók szerint 30 ezer turistát menekítettek ki, és ötezer katonát vezényeltek a félszigetre.  Becslések szerint a hurrikán a tengeren 10 méter magasra is felkorbácsolhatja a hullámokat.

Mivel a villanyvezetékeket is valószínűleg megtépázza a Delta, a hatóságok Quinatan Roo lakosságát arra intették, hogy vásároljanak több napra elegendő élelmet és ivóvizet.

Quintana Roo tagállamban több kikötőt és repülőteret lezártak, a lakosságot arra kéri a kormányzó, hogy - helyi idő szerint - délután öt órától ne mozduljanak ki.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések