A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elképesztő felújítások közepette zajlik az élet Hajdú-Biharban


Aszfaltozás, korszerűsítés, zöldítés: ez mind a megyében történik!


Tavasszal kezdődhet az útépítés

Püspökladányban megújul a Haladás és a Mikszáth utca kövesútja. Mindkét utca állapota nagyon rossz, felújításra szorul. Az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz pályázott útfelújításra, és az elérhető legmagasabb összeget, több mint 40 millió forintot kapta a település. Emellé 7 millió forint kell önrészt tesz az önkormányzat – tájékoztatott Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár.

Több épület is megújul jövőre

Hajdúszovát önkormányzata pályázatot nyújtott be és nyert három óvodaépület korszerűsítésére. A pályázat a nyílászárók cseréjét és a tetőszerkezet cseréjének finanszírozását tartalmazta – tudtuk meg Bodó Sándor országgyűlési képviselőtől, államtitkártól. Azt is elmondta, hogy a munkálatokat csak a nyári szünetben lehet elvégezni, így a nyáriszünetet követően egy felújított épületbe térhetnek vissza a hajdúszováti óvodások.

Utcák aszfaltozására nyert pénzt Földes

A Magyar Falu Program keretében érkezett 7 millió forint felhasználásával megújult Földesen a Mozi utca szilárd burkolatú útja. A hozzá csatlakozó Piac utcában is rossz minőségű az út, aminek javítására a Belügyminisztérium páyázatán 20 millió forintot nyert Földes. Az időjárástól függ, hogy ősszel vagy tavasszal kezdődik a munka – mondta el Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár.

Korszerűsödik a községháza

Tetétlen polgármesteri hivatalának korszerűsítésére közel 30 millió forintot nyert a település a Belügyminisztérium pályázatán. A tervek szerint tavasszal kezdődő munkálatok során kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtés- és az elektromos hálózatot – tájékoztatott Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár

Pályázati támogatás, önkormányzati segítség

Az önkormányzatnak a Belügyminisztériumhoz benyújtott sikeres pályázat eredményeként hamarosan megújul a Kádár utca útburkolata Hajdúszoboszlón. Az elnyert támogatás 27 millió forint, az önkormányzat közel 14 millió forintot biztosít ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessenek az itt élők, az erre utazók. A munkálatok tavasszal kezdődhetnek – beszélt a fürdővárosi beruházásról Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár.

Közösen zöldítik falujukat a bárándiak

Ültess fát Bárándért! jelmondattal hirdetett településparkosító és a közösségek szemléletét formáló akciót a bárándi önkormányzat, valamint a községi könyvtár. A lakosság a fa- és cserjefelajánlásait október 26-áig adhatja le a közművelődési intézményben. Az új játszóterek és a kondipark környékére október 31-én közösen ültetik ki a növényeket.

Hagyományt megélő ovisok Hadházon

Káposzta Karnevált rendezett a település óvodája a minap. A jókedvű, vidám, tevékeny csapaptmunka keretében az óvoda dolgozival együtt csalamádét készítettek az óvodások a kaposztából, hagymából, paprikából és uborkából – adta hírül közösségi oldalán Csáfordi Dénes polgármester. Hajdúhadházon messze földön híres hagyománya van a savanyúkáposzta illetve a csalamádé készítésének.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések