A piskóta igazi klasszikus, amit citrommal könnyed, üde édességgé varázsolhatsz, és a megszokott formán is változtathatsz néha.
Legyen olajos, vajas vagy vizes, a piskóta mindig nagy kedvenc, és egy kis odafigyeléssel könnyen tökéletes lehet. Annyiféleképpen variálható, a sok kitűnő változat közül próbáld ki a citromosat is! Ezt az egyszerű vizes piskótát akkor is bevállalhatod, ha nincs nagy rutinod.
Hozzávalók:
* 25 dkg cukor
* 20 dkg liszt
* 4 darab tojás
* 4 evőkanál víz
* 1 db citrom
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben részletekben add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, majd a citrom reszelt héját, levét, és a meleg vizet. Végül lazán forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak spatulával kavard.
A masszát simítsd kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe vagy kenyérformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod.
0 Megjegyzések