A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre nagyobb a pusztítás Philadelphiában, az erőszak miatt éjszakai kijárási tilalmat vezettek be


Lángokban áll Philadelphia, tovább tombol az erőszak az utcákon, mióta hétfőn délután a rendőrök lelőttek egy késsel hadonászó fekete férfit. Állandóak a rablások, a fosztogatók és gyújtogatók eddig 53 rendőrt megsebesítettek. Donald Trump amerikai elnök felajánlotta a városnak a szövetségi kormány segítségét.


Mint arról az Origo is beszámolt, rendőrökre támadt és fosztogatott a radikális baloldal Philadelphiában egy késsel támadó fekete férfi, a 27 éves Walter Wallace lelövése miatt.

A rendőrség közlése szerint hétfő este óta több mint 170 embert tartóztattak le fosztogatások és gyújtogatások gyanújával, eddig 53 rendőr megsebesült. A város vezetői szerint legalább ezren vettek részt a boltok és üzletek feltörésében és kifosztásában.

"Ezek az emberek nem tesznek egyebet, mint elprédálják az értékes erőforrásainkat" - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Danielle Outlaw, philadelphiai rendőrfőnök. A kialakult helyzetet "az elharapódzott törvénytelenség" állapotaként minősítette és ítélte el. Philadelphiában éjszakai kijárási tilalmat hirdettek.

Donald Trump amerikai elnök Nevadában kampányolva a rend és a törvényesség helyreállítását sürgette, és "szörnyűségesnek" nevezve a helyzetet, felajánlotta a városnak a szövetségi kormány segítségét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések