A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valamelyes csökkent az Európában benyújtott menedékkérelmek száma


Az előző év első nyolc hónapjában feljegyzett adatokhoz képest 31 százalékos csökkenést mutat az Európai Unióban 2020. szeptember elejéig benyújtott menedékkérelmek száma, a vizsgált időszakban idén valamivel több mint 295 ezren folyamodtak nemzetközi védelemért a huszonhét tagországban - közölte az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) szerdán.

A máltai központú ügynökség jelentése szerint a koronavírus európai terjedésének megfékezése érdekében bevezetett európai uniós beutazási korlátozások ellenére augusztusban mintegy 43 ezer menedékérlemet nyújtottak be. Ez 7 százalékkal kevesebb a júliusi számoknál, és jelentősen elmarad a járványt megelőző, 65,5 ezret is meghaladó januári vagy a 61,5 ezernél is több februári adatoktól.

Idén január és szeptember eleje között elsőfokon a menedékkérelmek 31 százalékát bírálták el pozitívan, számuk augusztusban 26, júliusban 23 százalék volt. A vizsgált időszakban mintegy 924 ezer kérelem várt elbírálásra. Azok aránya, akik elutasított kérelmük felülvizsgálatát kérték, a kérelmezők 10 százalékát tették ki.

Az unióban továbbra is szíriaiak nyújtották be a menedékjog iránti legtöbb kérelmet (13 százalék), majd afgánok (10 százalék), venezuelaiak (9 százalék), valamint kolumbiaiak (7 százalék), de jelentős a peruiak, a pakisztániak, a törökök, az irakiak, a szomáliaiak, az eritreaiak, a bangladesiek és a nigériaiak száma is. A korábbi évekhez képest idén a kolumbiai és a perui menedékérők száma volt kiemelkedő - közölték.

A jelentés szerint idén szeptemberig csaknem 61 ezren kísérletek meg illegális határátlépést az unió külső határain, 14 százalékkal kevesebben az előző év azonos időszakához képest.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések