A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkemell sajttal töltve, baconbe tekerve: így lesz igazán omlós és szaftos


A baconbe göngyölt, sajtos csirkemell fenséges főfogás, ami minden alkalomra tökéletes.

Csavarj egyet a hétvégi ebéden! A töltött, göngyölt húsokkal mindig garantált a siker. A baconnek köszönhetően a száraz csirkemell szaftosabb lesz. Ha vizet is locsolsz alá, esélye sem lesz kiszáradni. A baconös-sajtos csirkét kínálhatod a klasszikus köretekkel, de akár salátával, párolt zöldségekkel is. 


Hozzávalók:

* 70 dkg csirkemell
* 20 dkg bacon
* 10 dkg krémsajt
* 5 dkg trappista sajt
* 1 gerezd fokhagyma
* 4 ág kakukkfű
* só
* bors


Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Kicsit klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A krémsajtot keverd össze a reszelt trappistával, borssal, zúzott fokhagymával.

A csirkemelleket fektesd a kiterített baconre, kanalazz mindegyikre fűszeres krémsajtot. A baconnel együtt tekerd fel, majd rakd a húst tűzálló tálba, tegyél mindegyikre kakukkfüvet, és locsolj alájuk vizet. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül 35 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Amikor egy hegyes kés könnyen beleszalad, kiveheted a sütőből. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések