A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak Hercegszántónál 19 migráns próbált belépni az országba, Tatán egy kamionban 45 migránst találtak


Szinte óránként érkezett új migránscsoport Magyarország több határátkelőhelyéhez is, ahol megpróbáltak illegálisan belépni az ország területére, a rendőrök azonban minden alkalommal elfogták őket, egyikük sem jutott messzire. Közben embercsempészet miatt elítéltek egy román férfit, egy szlovák sofőrnek pedig a letartóztatását indítványozták.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök ma, hajnali negyed 1-kor Hercegszántónál öt migránst tartóztattak fel. A szír férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

Mivel nem tudtak hiteles iratokat felmutatni, illetve nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

4 óra előtt 5 perccel szintén öt szír férfit tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó-Hóduna területén, majd mindössze negyed óra elteltével ugyanitt további hat szír migránst találtak, akik szintén illegálisan léptek be az országba, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Reggel háromnegyed 8-kor további három szír férfit tartóztattak fel a rendőrök, szintén Hercegszántónál, 20 perc múlva pedig ismét próbálkozott hat szír férfi ugyanitt, ám a rendőrök őket is megállították.

Éjjel 2-kor ismét újabb migránsokat tartóztattak fel a rendőrök, ezúttal Gara területén próbálkozott hat férfi, majd 20 perc múlva követte őket még egy szír férfi, aki egyedül érkezett.

A rendőrök őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzához.

Ma reggel 8-kor Röszkénél a rendőrök két afgán migránst találtak a rendőrök egy szerb honosságú kamion rakterében, 9-kor pedig újabb három férfi próbálkozott belépni Röszkénél, akik szintén afgánoknak vallották magukat. Mivel azonban ők sem tudtak hiteles iratokat felmutatni a rendőröknek, visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Ma reggel az M1-esen egy török embercsempészt is elfogtak a rendőrök négy megyére kiterjedő akció keretében. A férfit 5 óra 20 perckor állították meg Tata területén. A kamion félpótkocsijának rakterében 45 illegális migráns rejtőzött, közülük 42 férfi és 3 nő.

A rendőrök elfogták a 29 éves török sofőrt, a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték.

A rendőrök az illegális migránsokat kihallgatják, majd visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen embercsempészés miatt eljárást indítanak.

Tegnap egy román férfit állítottak bíróság elé, míg egy szlovák embercsempésznek a letartóztatását javasolta az ügyészség.

A román taxisofőr négy külföldit próbált Ausztriába vinni kocsival. A férfi szeptember 10-én vett fel négy palesztint a déli határ közelében. A migránsok a Makó és Nagylak közötti mezőgazdasági területen, a kukoricaföldön rejtőzködtek, majd a sofőr füttyjelére jöttek elő.

A megállapodás szerint a négy férfit az osztrák-magyar határ közelébe szállította, magyar területen kitette őket az autóból, Kőszeg Határátkelőhelyen Magyarország területét elhagyta és a határtól 200 méterre várakozott a migránsokra, hogy miután a zöldhatáron Ausztriába jutottak, Bécsbe szállítsa őket.

A férfi a migránsok szállításáért 500 euórót kapott volna. A migránsok közül három főt lakossági bejelentés alapján a kőszegi rendőrök előállítottak, míg egyikük elmenekült. A román sofőrt az osztrák-magyar rendőrök vonták ellenőrzés alá. A bíróság embercsempészet vádjában bűnösnek mondta ki a férfit, ezért őt 2 év 8 hónap börtönre ítélte, emellett 4 évre kiutasította Magyarországról. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és ügyvédje fellebbezett. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A bíróság a férfi letartóztatását fenntartotta.

A szegedi ügyészség javaslatára letartóztatták azt a szlovák férfit, aki hétfőre virradóra 17 migránst próbált illegálisan keresztülvinni a határon.

A szlovák férfit október 5-én éjfél után ellenőrizték Ruzsa külterületén. Az általa vezetett autóban 17 migránst találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A nyomozás során az is kiderült, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, majd szálltak be Ruzsa külterületén a szlovák férfi kocsijába az előre megbeszélt hangjelzéseket követve.

Az embercsempészés miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, rejtőzködés, illetve az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel javasolta a férfi egy hónapra történő letartóztatását. A bíró az ügyészi javaslatra elrendelte a letartóztatást. A végzés nem jogerős, a férfi és ügyvédje szabadlábon való védekezés érdekében nyújtott be fell


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések