A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Botrány a lengyel parlamentben: a liberális, feminista képviselők elfoglalták a pulpitust – Videó


Számos lengyel városban erőszakos és vandál megmozdulásokon tiltakoztak az abortusszal kapcsolatos törvény ellen demonstrálók, akik megzavarták a szentmiséket és vörös színű festékkel gyaláztak meg több emlékművet köztük Szent II. János Pál pápa szobrát is. Az ellenzék nem csak az utcán, hanem a lengyel parlamentben is folytatta a műsort, ahonnan az országgyűlés alelnöke az országházi őrökkel kísértette vissza a helyükre a rendbontó politikusokat.


Több ellenzéki képviselő vonult fel, és foglalta el a lengyel parlament (Szejm) szónoki pulpitusát a keddi ülésen, az abortusztörvény ellen tiltakozva.

A képviselőnők olyan táblákat mutattak fel, amiken az „Ez háború!” „Legális abortuszt!” feliratok szerepeltek- számolt be róla a baloldali merce.hu. A terembe Ryszard Terlecki az országgyűlés alelnöke (aki a kormányon lévő, jobboldali Jog és igazságosság parlamenti frakciójának elnöke is egyben) behívatta az országházi őröket, akik közrefogták a demonstráló politikusokat, majd visszaültették őket a helyükre. A parlamenthez méltatlan viselkedésük miatt az alelnök ezután két képviselőt, Klaudia Jachirát és Sławomir Nitrast (mindketten az ellenzéki Koalicja Obywatelska – Polgári Koalíció tagjai) kizárt az ülésről, azonban amikor azok nem hagyták el az üléstermet, az őrséggel vezettette ki őket.

Számos lengyel városban erőszakos és vandál megmozdulásokon tiltakoztak az abortusszal kapcsolatos törvény ellen demonstrálók, akik megzavarták a szentmiséket és vörös színű festékkel gyaláztak meg több emlékművet köztük Szent II. János Pál pápa szobrát is.

Varsó és Krakkó mellett Gdańskban, Poznańban, Kołobrzegben, Olsztynban, Białystokban és Łódźban is utcára vonultak a baloldali tüntetők, hogy tiltakozzanak a négy napja kihirdetett alkotmánybírósági döntés ellen, amelyben alkotmányellenesnek ítélték a beteg magzatok művi vetélését lehetővé tevő előírást.

A különböző városokban a szurkolóknak kellett megvédeniük a templomokat.

Az ítéletet a törvény megalkotói azzal indokolták, hogy

az emberi lény a születés előtti szakaszban is élethez való joggal rendelkezik, ezért a gyógyíthatatlan betegség ténye önmagában nem jogosíthat a terhességmegszakításra.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések