Hirdessen itt

Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" projekt


Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" elnevezésű projekt, amelynek részeként teljesen felújították a Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, mellette mintegy háromszáz férőhelyes parkolóházat építettek, és fejlesztették a környező zöldterületeket - közölte a győri önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a vásárcsarnokban korszerű gépészeti rendszert építettek ki közmű-rekonstrukcióval, energetikai korszerűsítéssel kiegészítve, teherliftet és a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő liftet, mozgólépcsőt építettek be, akadálymentesítették a parkolót, a mellékhelyiséget és az információs pultot, valamint az elektromos járműveknek töltőberendezéseket telepítettek a parkolóban.

A parkolóház mellett új zöldterületet hoztak létre, a Malom ligetben és az Ady-dombon többi között megújították a növényzetet, felújították a köztéri berendezéseket, a kerti bútorokat, az út-és térburkolatokat, a locsolóhálózatot, kutyafuttatókat alakítottak ki, valamint kamerarendszereket és internetelérést biztosító okos oszlopokat telepítettek.

A program Győr önkormányzata és a tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. konzorciumában valósult meg, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar központi költségvetési előirányzatból több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt teljes költségvetése több mint 4,1 milliárd forint volt, amelyhez a szükséges önerőt a konzorciumi tagok biztosították - olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések