A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajkai István: Erre nem volt példa eddig a magyar politikatörténetben


Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a legújabb erzsébetvárosi eseményekről, a helyi DK-s képviselő lemondásáról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.


A rendőrség az elmúlt héten az erzsébetvárosi önkormányzati hivatalban járt, ezzel kapcsolatban a politikus beszámolt arról, a hatóság egy illegálisan üzemeltetett bitcoin bányára bukkant, amit az egyik önkormányzati képviselő, a DK helyi elnöke működtetett, Borka-Szász Tamás.

Hozzátette, az ilyen tevékenységet önmagában a törvény jelenleg nem bünteti, de azt igen, ha valaki a jövedelmét eltitkolja, ahogy azt is, hogy ha valaki ehhez a tevékenységhez áramot lopjon közpénzen, így működtessen egy szerverparkot.

A hatóság dolga kideríteni, hogy az illegálisan megszerzett jövedelemnek mit lett a sorsa, Bajkai István szerint azonban az tény, ez a cselekedet a magyar politikatörténet egy olyan mélysége, amire korábban még nem volt példa.

A képviselő elmondta azt is, a nyomozó hatóságok kapott információ alapján szálltak ki a hivatalba és az is igaz, maga a kerületi Fidesz szervezet tett feljelentést az ügyben.

A DK képviselője miután lemondott a mandátumáról, így az ő helyére időközi helyhatósági választást kell kiírni. Bajkai István szerint ez a tevékenység, amit a DK politikusa folytatott, az nem csak a vagyonbiztonságra volt veszélyes, hanem az emberi életekre is, ezért is nagyon súlyos ügyről van szó, hiszen a szobában működtetett szerverparkot csak speciális körülmények között lehet tartani, a megfelelő hűtéssel ellátva, ami itt nem történt meg.

Arra a felvetésre, hogy a kerület polgármestere a nyilvánosságnak szánt nyilatkozatában megdöbbenésének adott hangot, a kormánypárti politikus azt mondta, nem hiszi, hogy ez a tevékenység titokban volt, hiszen egy hivatali szobában zajlott, ahol rendszeresen tartottak megbeszéléseket, amelyeken többször is megfordult a helyi országgyűlési képviselő, de a kerület első embere is.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések