A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ártatlan szemekkel beszélt a kamerák előtt a férfi, aki kiirtotta a családját


Megdöbbentő és megrázó részletek derültek ki egy hármas gyilkosságról. Egy, az Egyesült Államokban élő apa ölte meg két kislányát és a feleségét. A rendőrök előbb eltűnés miatt indítottak nyomozást. A családfő ekkor még a tv-kamerák elé is kiállt, és azt kérte családjától, hogy menjenek haza. Nem sokkal később megrázó részletességgel beszélt arról, hogy kivel hogyan végzett. Kislánya utolsó szavait is elmondta. Egy pszichológussal kerestük, hogy mi állhat az egész mögött.


Christopher Watts és Shannan Watts az interneten ismerkedtek meg. A nő életének egy nehéz szakasza után találkozott a férfival, akit sokáig nem engedett közel magához, amíg aztán úgy nem gondolta, hogy Chris az igazi. Később Denver mellé költöztek, összeházasodtak és született két kislányuk, Bella és Celeste. Shannan fogyasztószereket árult, férje pedig egy olajvállalatnál dolgozott kezelőként.

A nő majdnem mindent megosztott a közösségi oldalán, ahol  olyan képet mutatott a családjáról, mint ahol minden tökéletes, minden nap hálás volt férjéért és a kislányaikért. Az egész ügy talán ezért is olyan megdöbbentő, mert a róluk készült dokumentumfilmben szinte az események valós idejében derül fény a hármas gyilkosság megdöbbentő részleteire, a rendőrök testkameráinak felvételeinek, a férfi kihallgatásán készült videofelvételeknek és a nő internetes bejegyzéseinek, valamint az egymásnak küldött üzeneteik bemutatásának köszönhetően.


2018. augusztus 13-án éjszaka ért haza egy üzleti útról Shannan, aki akkor már 4 hónapos terhes volt. A barátnője vitte haza autóval, és végignézte, ahogy bemegy a házba. Shannannak másnap délelőtt orvoshoz kellett volna mennie, de nem jelent meg a vizsgálaton, és a barátnője sem érte el telefonon, aki ezért aggódni kezdett. Próbálta hívni a nő férjét is, de nem érte utol, ezért a rendőrségre telefonált, és erről üzenetet hagyott a férfinek.

Amikor a férfi hazaért, a rendőr és a felesége barátnője már ott várták a háznál, hogy beengedje őket.

Bent a házban azon kívül, hogy Shannan telefonját és jegygyűrűjét megtalálták, más furcsaságot nem vettek észre. Az egyik szomszédjuknak volt egy kamerája, ami az utcára nézett. Ezért átmentek hozzá, hogy megnézzék a felvételeket, amin csak annyi látható, ahogyan Chris reggel munkába indul.

Miután a szomszéd megmutatta a felvételeket, a férfi kiment a házból, a szomszéd pedig azt mondta a rendőrnek, hogy szerinte gyanúsan viselkedik Chris. Miközben nézték a videót, izgett-mozgott. Valamint azt is hozzátette, hogy nem szokott pakolászni az autójába a garázsból, most pedig többször fordult a garázs és az autó között.

A rendőrök megkezdték a 3 és 4 éves kislányok és a nő keresését. Chris ekkor elmondta, hogy felesége 4 hónapos terhes. A férfi aznap délután egy televíziócsatornának adott interjúban könnyek között kérte a családját, hogy ha látják az adást, menjenek haza hozzá. A rendőrök nem sokáig gondolták ártatlannak a férfit.

Poligráfos vizsgálat alá is vetették, amin megbukott, de még ekkor is azt bizonygatta, hogy igazat mond, és nincs köze családja eltűnéséhez. Két nappal később az egyik kihallgatásán végül mindent bevallott. Kiderült az is, hogy viszonya van egy nővel, Nichol Kessingerrel.

Utóbbi jelentkezett is a rendőrégen, hogy bevallja a kapcsolatukat, miután a tévében látta, hogy eltűnt a nő és a gyerekek. A munkahelyükön ismerkedtek meg, Kissinger tudta, hogy Chrisnek családja van, de a férfi azt mondta neki, hogy el fognak válni, felesége terhességét pedig eltitkolta a szeretője előtt.


Chris Watts először azt mondta a rendőröknek, hogy a felesége fojtotta meg a kislányaikat, amitől olyan dühös lett, hogy hirtelen felindulásból megölte a nőt, azt mondta:
Nem öltem meg a lányaimat, nem vagyok szörnyeteg
Aztán később elmondta az igazságot: bevallotta feleségének, hogy viszonya van valakivel és el akar válni. Ezután veszekedni kezdtek, Shannan pedig azt mondta neki, hogy soha többé nem láthatja a gyerekeit.

A férfi állítása szerint ezután fojtotta meg a feleségét. Azt is mondta, hogy nem vette észre, hogy a gyerekek felébredtek a vitára és a nagyobbik lány odament a hálószobájukhoz. Megkérdezte az apját, hogy mi van az anyjával, aki arccal az ágyon feküdt, mire azt mondta neki a férfi, hogy beteg és kórházba fogják vinni.

Ezután a nőt betette az autójába a gyerekekkel együtt és az egyik olajmezőre hajtott, ahol dolgozott. Ezen a helyen ásta el a feleségét, nem messze az olajtartályoktól. A gyerekeit pedig megfojtotta és egy hatalmas olajtartályba dobta a testüket. Először a kisebbik lányt. A nagyobbik utoljára annyit mondott neki, hogy:
„Apa ne!"
Chirs Watts azt mondta, hogy örökké hallani fogja kislánya utolsó szavait. Később egy levélben azt is beismerte a férfi, hogy a gyilkosságot már augusztus 12-én kitervelte, és úgy takarta be lefekvéskor a kislányait, hogy:
Azt mondtam magamban: ez volt az utolsó alkalom, hogy betakargattam őket.
A férfi 2018. november 6-án beismerő vallomást tett a bíróságon. Halálbüntetést is kaphatott volna, de felesége családja kérésére az ügyész nem kérte ennek a kiszabását. Végül ötszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül. Ezenfelül további 84 évre ítélték a még meg nem született gyerek halála és a holttestek elrejtése miatt.

2019. februárban interjút adott a börtönben, amiben arról beszélt, hogy odabent más ember lett, rátalált a vallásra. Édesanyjának írt levelében is arról beszél, hogy megváltozott, és Isten megbocsátott neki.

Felkereste a börtönben egy 65 éves írónő is, aki könyvet írt róla. A férfi megengedte, hogy a nő a levelezésüket is felhasználja a könyvéhez, amiért cserébe azt kérte, hogy
írjon Istenhez való eljöveteléről és a tőle kapott megbocsátásról.
A könyvben a férfi arról beszél, hogy ha nem ismerte volna meg a szeretőjét, akkor nem gyilkolta volna meg a családját.

Minden szörnyűség ellenére vannak olyanok, akik a férfi rajongói lettek, miután megismerték a történetét. A férfit két nő is látogatja a wisconsini börtönben. Az egyik nő a vele készült riportban vállalta az arcát, de a nevét nem, Annaként mutatkozott be.


Ő azt gondolja, hogy Christ megszállta egy démon, amikor megölte a feleségét és a kislányait. Állítása szerint, amikor a férfivel beszél a meggyilkolt feleségéről, azt mondja neki, hogy mennyire szerette őt, és milyen nagyszerű ember volt.

A másik nő, aki látogatja a férfit, nem vállalta a nyilvánosság előtt az arcát. Ő heti 2-3 alkalommal is meglátogatja a férfit a börtönben.
A Chris Wattsszal készült tv-felvételeket nézve a legtöbb embernek ugyanaz jut eszébe: "Hogyan képes egy átlagos apa ilyesmire?" A brutális gyilkosság megfejtésének kulcsa talán pont abban rejlik, ha átfogalmazzuk ezt a narratívát, ami a Watts-gyilkosságot övezi... Egy átlagos apa nem képes ilyesmire

– ezt már az általunk megkérdezett pszichológus mondja.

Rácmolnár Lili szerint Chris Watts egy magát átlagosnak láttató, de különös kegyetlenségű antiszociális személyiségzavarral rendelkező bűnelkövető, vagy ahogy a köznyelvben elterjedt: pszichopata.

"Amiben az antiszociális személyiségzavarral rendelkező személyek különösen jók, hogy olyan álarcot vegyenek fel, amit a külvilág látni akar.
A maszk fenntartása pedig nem esik nehezükre, ugyanis nem szeretnek, nem szorongnak és nem tanulnak hibáikból. Az emberi érzelmek nem befolyásolják viselkedésüket

– teszi hozzá.

Az ügyön dolgozó amerikai pszichológus szakértők már többszörösen bebizonyították, Watts nem hirtelen felindulásból irtotta ki a családját, hanem hidegvérű, hosszú tervezést követően.

"Abban, hogy a rendőrök kézre tudták keríteni és végül vallomásra késztetni, az érzelemmentességnek és hidegvérűségnek volt szerepe, ami a kórkép sajátja: Watts a családja eltűnését követő nap rezzenéstelen arccal adott interjút a helyi tv-nek. Itt figyelt fel rá két rendőrségi pszichológus szakértő, a család barátai és megannyi civil, tv-néző ember.
Bár Watts pszichiátriai kórképének egyik jellemzője a megtervezettség, csak az érzelmi faktort nem vette számításba; azt, ami emberré tesz minket. Nincs olyan, hogy valakinek eltűnik a családja, és minden érzelemtől mentesen, az átlag amerikait hozva a szomszédból tud nyilatkozni

– mondja Rácmolnár Lili.

Szerinte egy ilyen brutális gyilkosságot megérteni sosem lehet, de ha abból indulunk ki, hogy Watts hogyan tudott tv-interjút adni egy nappal a családja kiirtása után, a patológiája feltérképezését is vissza lehet vezetni oda, hogy hogyan lehetett képes minderre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések