Hirdessen itt

A tavalyinál is több jelentkező eddig a Magyarország 365 fotópályázaton


A tavalyinál is nagyobb közönséget szólít meg a Magyarország kormánya által idén másodszor meghirdetett, vasárnap éjfélkor záruló Magyarország 365 fotópályázat.


Mára a fotográfia az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenységgé vált, ezt kihasználva hirdették meg szeptember 1-jén ismét a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre 5MB és 20MB közötti képeket várnak, hivatásos és amatőr fotográfusoktól egyaránt - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában a zsűri elnöke.

Kaiser Ottó fotográfus hozzátette, a tavalyi nagy sikerre tekintettel a kiírás nem változott; a kezdeményezés célja továbbra is az, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködésben kiírt pályázatra ezúttal is három kategóriában - Természet és táj (egyedi és sorozat), Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat), valamint Életképek (egyedi és sorozat) - várják a pályaműveket.

A kategóriagyőztesek díja idén is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadikokat 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Kaiser Ottó az eddigi tapasztalatokról szólva elmondta, hogy ezúttal is a természetfotó kategória a legnépszerűbb, de idén a másik két kategória is kezd felzárkózni hozzá. Mint azonban megjegyezte, most is arra számítanak, hogy az utolsó napokban töltik fel a pályázók a legtöbb képet a https://fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra.

Az előzsűrizést is végző Kaiser Ottó beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozások a beküldött képeken is gyakran felbukkannak, ezt a nehéz témát azonban sokan dolgozták fel sikerrel, visszahozva ennek az időszaknak a hangulatát, de reményt is adva.

A zsűrielnök beszélt a pályázat másodlagos céljáról is: egyfajta szakmai közösséget építeni, amelyben profi és amatőr fotográfusok egyaránt megtalálják a helyüket. Ennek érdekében nemcsak a díjazottakra figyelnek: az előző kiírás legjobb 365 képéből a pályázat honlapján online kiállítás nyílt, valamint album is megjelent.

A nevezés október 18-i lezárulta után a zsűri novemberre kiválasztja és közönségszavazásra bocsátja a legjobb 150 képet, az eredményhirdetés december elejére várható - mondta el Kaiser Ottó.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések