A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb sütőtökös muffin receptje: eredeti amerikai recept szerint


Az egyre népszerűbb sütőtökös muffin illatos, puha és izgalmas ízvilágú.


A sütőtökös muffin nálunk csak az utóbbi években vált felkapottá, Amerikában régóta hódít. Nem kell megvárni a Halloweent ahhoz, hogy elkészítsd e remek édességet. Ha van maradék sült tök, pikkpakk végzel vele, hisz csak össze kell keverni a hozzávalókat. Mázzal, tejszínnel, csokival még finomabb.

Hozzávalók 12 darabhoz:

* 25 dkg sütőtök
* 15 dkg liszt
* 15 dkg barnacukor
* 8 cl olívaolaj
* 2 db tojás
* 1 csomag sütőpor
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 csipet só

Elkészítés:

A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott tököt süsd meg 200 fokon, majd pürésítsd, és hagyd hűlni. Egy tálban keverd össze a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét. Egy másik edényben vegyítsd a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót. Forgasd a sütőtökös keverékhez, és dolgozd simára a masszát.

Oszd el a tésztát papírkapszlikkal bélelt muffinformákba. Csak háromnegyedig töltsd meg, mert a a muffinok sülés közben jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20 perc alatt. Várj, míg kicsit hűl a süti, utána szedd csak ki a formából. Cukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések