A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyerekeknek meg kell ismerniük a női és férfi szerepeket


Nemrég röppent fel a hír, hogy a híres fiatal modell, Emily Ratajkowski bejelentette, hogy gendersemlegesen fogja nevelni a hamarosan megszületendő gyerekét nagykorúságáig. Azt, hogy ez pontosan hogyan kell elképzelni és miért fontos, hogy a gyerekek előtt legyenek nemi szerepek, a Címlap tegnapi vendégei, Timkó Eszter, színésznő, Szőnyi Kinga, Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Kroó Zita, lapunk munkatársa beszélték meg. M. Dobos Marianne műsorában továbbá szó volt arról is, hogy a muzulmán közösségek miatt lepel kerülhet az olyan műalkotásokra, mint Michelangelo Dávid szobra.


Néha úgy érzem magam, mintha egy Karinthy regényt olvasnánk, de rájövök, hogy ez a való élet

– reagált lapunk munkatársa a gendersemleges nevelés hírére. Kroó Zita ugyanis úgy véli kellenek a női, férfi szerepminták egy gyerek életében. Ugyanakkor kiemelte, hogy mi, akik abban nőttünk fel, hogy ismerjük ezeket a szerepeket, könnyen beszélünk arról, hogy nincs jelentősége, mivel számunkra ez természetes volt.

Ratajkowski a gendersemleges nevelés fontosságát azzal magyarázta, hogy a nemi szerepek nyomást gyakorolnak az emberekre és ezért kell őket mellőzni. Timkó Eszter szerint viszont a gendersemleges nevelést a modell „hatásosan" akkor tudná kivitelezni, ha egy lakatlan szigetre költözne, máskülönben találkozik majd a nemi szerepekkel, hiszen ő maga is társadalmunk része lesz. A színésznő szerint a modell elképzelése egy teljesen irreális felvetés, hiszen

a társadalom szerepével is számolni kell

– szögezte le.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke szerint pedig igenis vannak női és férfi szerepek, amiket meg kell tanulni. Szőnyi Kinga példaként említette, hogy régen három generációs családok éltek együtt, és a nagyszülők mintákat mutattak az unokáknak, ami most úgy tűnik probléma lett. Mind modell, pedig úgy vélekedett Ratajkowski nevelési elvére, hogy

mondja egyébként ezt egy olyan nő, aki mindenét, miden női idomát fedetlenül megmutatja. Ő, aki a nőiességéből él és vagyonokat keres, ő próbálja elhitetni, hogy nem számít, hogy nő vagy?

A Dávid szobor letakarása a kultúránkba való beavatkozás


A műsorban szó volt arról is, hogy lepel kerülhet a Dávid szoborra, mert sérti a muszlimok érzékenységét az Európai Tanács kulturális örökségről szóló keretegyezménye értelmében. Ezzel kapcsolatban Timkó Eszter elmondta, ha valaki egy másik országba, másik kultúrába megy annak követnie kell az ottani szabályokat, alkalmazkodni kell.

Kroó Zita szerint pedig,

ha le kell takarni a Dávid szobrot vallási okokból, akkor a Pride-ot is be kell tiltani.

A probléma csak az, hogy a liberálisok egyrészt védik a homoszexuálisok jogait, másrészt viszont támogatják a bevándorlást. A kettő pedig ez esetben ütközik.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések