A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A foglalkoztatás a nyár végére elérte a tavalyi szintet


A foglalkoztatás mértéke augusztusra elérte a tavalyi szintet: több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

György László a Központi Statisztikai Hivatal jelentését értékelve felhívta a figyelmet, 3,8 százalék volt a munkanélküliség, ami a harmadik legjobb adat az Európai Unióban.

Ugyanakkor augusztusban az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés ennél jóval kisebb mértékben, csak 0,2 százalékkal csökkent, azaz lényegében az egy évvel korábbi szinten maradt.

Úgy tűnik - fűzte hozzá -, hogy az exportkapacitások is versenyképesek, és a megrendelésállomány növekedése is bizakodásra ad okot.

"A középtávon előttünk álló időszakról pedig azt mondhatjuk, hogy (...) Magyarország a tíz legjobb beruházási célpont között van, s közel négyezer milliárd forintnyi, a GDP-nk majdnem 10 százalékának megfelelő új beruházásról született döntés Magyarországon" - fogalmazott.

A kormány arra számít - mondta -, hogy az ipar a következő hónapokban is képes lesz a tavalyi szintet hozni a koronavírus-járvány ellenére.

Szólt arról is, a gazdaságvédelmi akcióterv során a kormány megvédte a munkahelyeket, sőt újakat hozott létre; most és a jövőben elsősorban az új munkahelyek létrehozására helyezik a hangsúlyt, illetve a beruházásösztönző támogatásokra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések