A csoki és a mogyoró párosa soha nem okoz csalódást. Az egyszerű muffint is mennyeivé teszi.
A csokis-mogyorós muffin mindig telitalálat: egyszerű, gyors és ellenállhatatlan! Mivel a tésztába tejföl és olaj is kerül, biztosan nem szárad ki. Most török mogyorót könnyedén szerezhetsz kellemes őszi séta során, így az is kerülhet a tetejére.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyoró
2 db tojás
2 dl tejföl
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
1 teáskanál citromhéj
A tetejére
10 dkg étcsoki
5 dkg mogyoró
Elkészítés:
A mogyorót vágd kisebb darabokra, keverd össze a liszttel és a sütőporral. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, az olajjal és a tejföllel, majd add hozzá a reszelt citromhéjat. Forgasd hozzá a lisztes keveréket.
A muffinformát béleld ki papírkapszlikkal, majd kanalazd bele a masszát háromnegyedig. Azért ne töltsd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Hagyd a sütiket a formában hűlni, majd rakd a rácsra.
A csokit olvaszd fel vízgőz felett, és kend a muffinokra. Végül szórd meg apróra vágott mogyoróval.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések