A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

2 millióra emelték a nyomravezetői díjat a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében


Egy éve találták meg egy csecsemő holttestét Tótkomlós egyik utcájában, egy bokor alatt. A rendőrök azóta keresik, hogy ki ölhette meg a babát. Korábban 500 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, ezt most megnégyszerezték, 2 millió forintra emelték - olvasható a Békés megyei hírportál, a BEOL beszámolójában.


A békés megyei településen sokakat megrázott a holttest megtalálása, a további fejlemények vagy éppen annak hiánya azóta is beszédtéma. 2019. október 26-án bezacskózva találták meg a csecsemő holttestét Tótkomlóson, egy elhagyatott ház előtti bokorban.

A kisgyereket, akit a nejlonszatyorban egy cicás plédbe csavartak, a falu temette el tavaly decemberben. A kisváros lakói nevet is adtak a kisfiúnak, mint írják a BEOL-on, Komlósi Dömének nevezték el.

A hírportál újságírójának a temető üzemeltetője elmondta, hogy a helyiek gyakran kérnek tőle információt, merre keressék a kisfiú sírját.

Engem is egy éve nagyon megrendített az elhagyatott gyerek holttestének a megtalálása, ahogy nagyon sok más, tótkomlósit is. Sokan a mai napig vagy mécsest, vagy virágot visznek, vagy csak csendes főhajtással emlékeznek meg a halott kisbabáról

- mondta a sírnál Makán Mariann, aki szerint a rendőrség feltérképezte, hogy akkoriban a városban kik szültek. A gondnok szerint nem lehet helyi az anya, mert mint mondta, akkor az hamar kiderült volna, mivel Tótkomlós egy kisváros, ahol mindenki tud a másikról mindent.

Egy év elteltével a rendőrségen is érdeklődött a BEOL, hogy mi történt az elmúlt 12 hónap alatt és hol tart most a nyomozás, felbukkant-e újabb nyom, érkezett-e bejelentés azóta. Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a nyomozás megállapításai szerint

a kisfiú élve született, a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele a plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nejlonzacskóba.A ruha egy Gap Kids márkájú, 11-12 éves lányra való csíkos ruha, a zacskó fehér színű, a pléden pedig macskaminta van. A testen olyan sérülések, amelyek bántalmazásra utalnának, nem voltak. A magzatmáz csak részben volt rajta, születése után valószínűleg megpróbálták megtisztogatni.

A kisfiú azért halt meg, mert nem kapta meg a megfelelő ellátást.

Ha a születését követően azonnal kórházba vitték volna, nagy valószínűséggel meg lehetett volna menteni az életét. A nejlonzacskóba már holtan kerülhetett bele.


Egy férfi hagyhatta az utcán a Tótkomlóson talált halott csecsemőt

A nyomozók az elmúlt egy évben az adatgyűjtések, tanúkihallgatások, elszámoltatások, mintavételek során közel 1500 embert hallgattak meg, és több mint 500 DNS-mintát rögzítettek. Több olyan bizonyítéka is van a rendőrségnek, amely alapján az anyát egyértelműen azonosítani lehet. Az eljárás során megállapították az anya és az apa DNS-profilját is.

A pléden az anya hajszálai mellett kozmetikai szerekből való csillám, emberi és állati szőrszálak is voltak. A hajszálak az anya hajszálai. A gyerek édesanyjának a szüléskor hosszú, 32 centiméteres, festett, többségében szőkített, sárgásfehér haja volt. A lenövések alapján a nő őszülhetett is.

További emberi szőrszálak egy olyan férfi szőrszálai, aki nem a gyermek apja, de anyai ágon rokonságban van a kisfiú édesanyjával. Mindezekből arra lehet következtetni, hogy a meghalt csecsemő édesanyja egy háztartásban élt, vagy nagyon közeli kapcsolatban állt egy férfi rokonával. A 7 és fél centi hosszú, kissé hullámos, sötétbarna szőrszálak pedig egy kan kutyáról valók. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói folyamatosan dolgoznak a bűncselekmény körülményeinek felderítésén, és a korábban kitűzött 500 ezer forintos nyomravezetői díjat 2 millió forintra emelték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések