A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos, fahéjas körtebefőtt télire, tartósítószer nélkül


Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.

Ha van még hely a spájzban a polcodon, tegyél el körtebefőttet! A fahéj és a szegfűszeg nagyon jól illik hozzá. Ha száraz dunsztba teszed, és tiszta környezetben dolgozol, tartósítószer sem szükséges hozzá. Ha mégis biztosra mennél, kevés nátrium-benzoátot szórhatsz a tetejére.

Hozzávalók:

    4 kg körte
    1 kg cukor
    3 l víz
    3 rúd fahéj
    2 csomag vaníliás cukor
    1 db citrom
    6 db szegfűszeg
    gyömbér


Elkészítés:

A befőttesüvegeket alaposan mosd el, sterilizáld mosogatógépben vagy mikróban. Rakd egy konyharuhára, és a fedőket is tisztítsd meg.  

A körtéket jól mosd meg, hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és locsold meg citromlével. A gyümölcsdarabokat rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, forrald fel, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, és főzd 15-20 percig. Rendezd a körtéket az üvegekbe, és öntsd fel a lével. A fűszerekből is rakj a gyümölcsökhöz. Szorosan zárd le a fedővel, állítsd fejre pár percre, és csavard plédekbe. Tedd a dunsztba egy-két hétre. Amikor a kompót teljesen kihűl, mehet a kamrába vagy száraz, hűvös helyre. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések