Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
Ha van még hely a spájzban a polcodon, tegyél el körtebefőttet! A fahéj és a szegfűszeg nagyon jól illik hozzá. Ha száraz dunsztba teszed, és tiszta környezetben dolgozol, tartósítószer sem szükséges hozzá. Ha mégis biztosra mennél, kevés nátrium-benzoátot szórhatsz a tetejére.
Hozzávalók:
4 kg körte
1 kg cukor
3 l víz
3 rúd fahéj
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
6 db szegfűszeg
gyömbér
Elkészítés:
A befőttesüvegeket alaposan mosd el, sterilizáld mosogatógépben vagy mikróban. Rakd egy konyharuhára, és a fedőket is tisztítsd meg.
A körtéket jól mosd meg, hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és locsold meg citromlével. A gyümölcsdarabokat rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, forrald fel, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, és főzd 15-20 percig. Rendezd a körtéket az üvegekbe, és öntsd fel a lével. A fűszerekből is rakj a gyümölcsökhöz. Szorosan zárd le a fedővel, állítsd fejre pár percre, és csavard plédekbe. Tedd a dunsztba egy-két hétre. Amikor a kompót teljesen kihűl, mehet a kamrába vagy száraz, hűvös helyre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések