A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vergődés: A Színművészetitől a Parlamentig tartó élőlánccal tiltakoznak vasárnap az egyetem hallgatói

Ötezer embert akarnak összehozni.

Vasárnap délutánra élőláncot szerveznek a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetem és a Parlament közé – jelentették be Vas utcai épületet elfoglaló diákok csütörtökön.

Készítettek egy dokumentumot is, egy úgynevezett Carta Universitatis-t, ami arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet. Ezt akarják kézről kézre adva eljuttatni a Parlamentig vasárnap. Az élőlánc érinti majd az ELTE bölcsészkarát és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet is. A színművészetisek szerint ötezer emberrel megvalósítható a kezdeményezésük.

Kérdés, hogy a petíciót kinek adnák át vasárnap, hiszen a Parlament nem ülésezik, illetve az is, mennyire jó ötlet ilyen módon tiltakozni koronavírus idején. Az egyetem előtt péntek délután is tartanak egy tüntetést.

A hallgatók keddre virradóra torlaszolták el az épület bejáratát, és azt akarják, hogy az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma Vidnyánszky Attila elnökkel együtt mondjon le. Erre amúgy nincs esély, ez egyértelművé vált Vidnyánszky keddi ATV-s interjújából is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések