A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valódi segítséget nyújtson a fővárosi taxisoknak és vendéglátóknak a budapesti városvezetés, ezt kéri a Fidesz


Többhetes gőgös hallgatás után Karácsony Gergely és a főváros vezetése végre rájött: nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a koronavírus-járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja számos javaslatot tett az elmúlt hetekben, hogyan lehetne segíteni a turizmusból élő családokon - áll a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportjának közleményében.


Ameddig a főváros vezetése még a tegnapi nap folyamán is csak háttérbeszélgetésen tájékoztatta a médiát arról, hogy mit terveznek, addig a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja újabb javaslatot tett le az asztalra, amelyet benyújtottunk a jövő heti közgyűlésnek.


Ebben javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020 második félévére és 2021 első 6 hónapjára. Számításaink szerint ez a segítség 250 millió forintnál nem von el többet a fővárosi büdzséből. A személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.


Javasoljuk továbbá azt is, hogy a gazdasági helyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművek kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmentheti azonban a vállalkozókat.


Javasoljuk azt is, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén erre az évre engedje el Budapest vezetése. Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre.


Javasoljuk azt is, hogy azon a turizmus területén és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások részére, amelyek fővárosi tulajdonban lévő helyiséget bérelnek 2020. szeptember 1-től 2021. március 31-ig szintén engedjük el a fizetendő bérleti díjat, ezzel is támogatva a munkahelyek megőrzését ezen szektorokban.

 

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint nem kell új javaslatot kidolgoznia Karácsony Gergelynek és a főváros vezetésének, hiszen ez egy kész és benyújtott javaslat, amelyet csak el kell fogadnia a jövő heti közgyűlésnek - zárul a közlemény.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések