A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb rekord Indiában, közel 100 ezer új fertőzöttet regisztráltak


Indiában rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 97 894 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában - közölte a helyi egészségügyi minisztérium csütörtökön. A világ második legnépesebb országában összesen 5,12 millió esetről tudni. A globális fertőzöttségi statisztikák szerint India a második helyet foglalja el az Egyesült Államok mögött (6,6 millió).


Az ázsiai országban már két hete körülbelül ezer Covid-19-hez köthető halálesetet regisztrálnak naponta, ami viszonylag alacsony a fertőzöttek számához képest. Az egészségügyi minisztérium csütörtökön elmondta, hogy 1132-en haltak meg Covid-19-ben az elmúlt 24 órában. Velük együtt 83 198-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, és ezzel India továbbra is harmadik a listán az Egyesült Államok és Brazília mögött.


Az országban augusztus eleje óta a legmagasabb a napi fertőzéses esetek száma a világon,

SZEPTEMBER 10-E ÓTA PEDIG - KEDD KIVÉTELÉVEL - AZ ÚJ ESETEK SZÁMA MINDEN NAP RENDRE MEGHALADTA A 90 EZRET.

Szakértők szerint ha megmarad a jelenlegi terjedési ütem, India még az ősz folyamán megelőzi a fertőzöttségi statisztikákat vezető Egyesült Államokat.


Az 1,3 milliárd lakosú országban naponta egymillió tesztet végeznek el, ami szakértők szerint kevés. Leginkább azért is, mert a valós fertőzöttek száma valószínűleg sokkal nagyobb.

EGYES SZAKÉRTŐI BECSLÉSEK SZERINT MÁR LEGALÁBB 6,5 MILLIÓ EMBER FERTŐZŐDÖTT MEG AZ ORSZÁGBAN.

Az újdelhi bíróság szerdán utasította a kormányt, hogy használjon több RT-PCR-tesztet, amely a vírus genomját kimutatja és pontosabb az eddig használt antigén-teszteknél.


Az indiai ellenzéki vezetők bírálták Narendra Modi miniszterelnököt, mert szerintük túl hirtelen hirdetett két hónapos vesztegzárat az országban márciusban, és az állami szerveknek nem volt idejük felkészülni a világjárványra. Harsh Vardhan egészségügyi miniszter védelmébe vette a kormány döntését, amely szerinte további hárommillió fertőzöttől és 78 ezer halálesettől kímélte meg Indiát.


Szerdán újabb kormánytag fertőződött meg: Amit Shah belügyminiszter után Nitin Gadkari közlekedési miniszter koronavírus-tesztje is pozitív lett.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések