A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb migránscsoportokat tartóztattak fel a rendőrök a magyar határon


Röszkén és Hercegszántónál néhány óra alatt több külföldi is megpróbált észrevétlenül beosonni. Eredménytelenül.


ÉJJEL HÁROMNEGYED 1-KOR KÉT SZÍR FÉRFIT TARTÓZTATTAK FEL A RENDŐRÖK RÖSZKÉNÉL. 

Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 


REGGEL NEGYED 7-KOR ÚJABB NÉGY ILLEGÁLIS MIGRÁNS PRÓBÁLT BELÉPNI AZ ORSZÁGBA A RÖSZKEI HATÁRNÁL EGY SZERB AUTÓBAN. 

Mivel a négy afgán férfi szintén nem tudta hiteles iratokkal igazolni magát, őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 


FÉL 8-KOR HERCEGSZÁNTÓ TERÜLETÉN TARTÓZTATTAK FEL HÉT SZÍR FÉRFIT, AKIK JOGELLENESEN JUTOTTAK BE AZ ORSZÁGBA. ALIG TÖBB, MINT EGY ÓRÁVAL KÉSŐBB, HÁROMNEGYED 9 UTÁN ÚJABB HÁROM SZÍR FÉRFI ÉRKEZETT 

Hercegszántóra, akik szintén nem tudták igazolni magukat a rendőrök előtt. 


REGGEL 6 ÓRA UTÁN A MAGYAR ÉS A ROMÁN RENDŐRÖK KÖZÖSEN ELLENŐRIZTEK EGY TÖRÖK TEHERAUTÓT A CSANÁDPALOTA AUTÓPÁLYA-ÁTKELŐHELYEN, MELYNEK SORÁN KÉT MIGRÁNST TALÁLTAK A JÁRMŰ ALVÁZÁN. 

A férfiak marokkóinak vallották magukat, ám nem tudtak semmilyen hiteles iratot mutatni a személyazonosságukról, és a belépésre való jogosultságukról.


Velük szemben a román határrendőrség jár el.


Közben az ügyészség két olasz férfi ellen embercsempészet miatt emelt vádat. Augusztus 25-én hajnalban egy hétszemélyes autóba Bácsszentgyörgy környékén felvettek négy albán férfit, hogy Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszék őket. 


A RENDŐRÖK AZONBAN GARA KÖRNYÉKÉN FELFIGYELTEK A CSEMPÉSZAUTÓRA, ÉS MEGPRÓBÁLTÁK MEGÁLLÍTANI. 


A két sofőr ekkor nagy sebességgel Baja felé kezdett menekülni. Tízperces üldözés után Bajánál fogták el és vették őrizetbe őket.


A bíró mindkét férfit bűnösnek mondta ki, egyiküket 1 év 4 hónap, míg társát1 év 5 hónap börtönre ítélte, emellett 3 évre kiutasította őket Magyarországról. Az ítélet jogerős.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések