A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb egykori dolgozói igazolják: a baloldal szerencsi jelöltje, Bíró László nem fizetett nekik

Újabb csernelyi varrónők mondták el a Hír TV-nek, hogy a baloldal antiszemita jelöltje, a jobbikos Bíró László tartozik nekik. A szerencsi baloldali jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett a borsodi faluban, de a cég felszámolása után több volt alkalmazott arra panaszkodik, hogy nem kapta meg a munka-bérét. 

Tisztességes munkáért tisztességes bért, tisztességes munkakörülményeket követel mindenki a választókerületben - ezekkel a mondatokkal indította kampányát Bíró László, emlékeztet a Hír TV. A baloldal szerencsi jelöltjét 2014-ben mutatták be a csernelyi varroda dolgozóinak, amikor átvette az üzem irányítását. A jobbikos politikus folyamatos megrendeléseket és munkát ígért a dolgozóknak, de rövid időn belül kiderült, hogy ezt nem tudja teljesíteni. Amikor kérdőre vonták, az egyik varrónő szerint

BÍRÓ LELÖVÉSSEL FENYEGETTE ŐKET.

2016-ban a céget felszámolták, de több dolgozó azóta sem kapta meg a fizetését.

Egy másik, neve elhallgatását kérő asszony szintén évek óta vár a munkabérére.

Közben a Jobbik propagandalapjában, az Alfahíren megjelent egy interjú, amelyben hazugsággal vádolják a csernelyi varroda dolgozóit. Az internetes lapnak nyilatkozó asszony korábban szintén az üzem dolgozója volt. Szerinte nem igaz, hogy Bíró László agresszíven viselkedett, és nem fizetett az alkalmazottaknak. Egy korábbi dolgozó azonban a Hír TV-nek azt mondja, az Alfahírnek nyilatkozó asszony a felszámolás idején már nem is volt a Hegyalja-Mix Kft. alkalmazottja.


A Hír TV-nek telefonon nyilatkozó asszonynak elmondása szerint szintén tartozik az ellenzéki jelölt, amit dokumentummal is tud igazolni. A Magyar Nemzet cikke szerint az elmaradt bérek rendezése azért húzódik a mai napig, mert Bíró egy olyan vállalkozónak adta át a varrodát, akinek kilenc kényszertörlés alatt lévő cége van, vagyis az illető egy egyszemélyes cégtemető. A lap azt írja, bizonyítékai vannak arra, hogy Bíró nem fizetett. Ezeket a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések