A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek napi száma Csehországban

Csehországban pénteken már 1447 új igazolt koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki a laboratóriumi vizsgálatok, ami hatvanöttel több, mint az eddigi, előző napi legmagasabb esetszám - derült ki az egészségügyi tárca honlapján szombaton reggel megjelent legfrissebb adatokból.

A napi új igazolt fertőzések száma kedden lépte túl első ízben az ezret, és azóta folyamatosan emelkedik. Szintén rekordmagas, 12 260 az aktív igazolt fertőzöttek száma is. A többségnél azonban továbbra is enyhe a betegség lefolyása.

MÁR 264 EMBERT KEZELNEK KÓRHÁZAKBAN A COVID-19-BETEGSÉGGEL, AMI A DUPLÁJA AZ EGY HÓNAPPAL EZELŐTTI SZÁMNAK.

Több mint 60 beteg állapota súlyos. Ezek az adatok is folyamatosan növekednek. A halottak száma 450-re emelkedett. Március elsejétől, amikor az első fertőzöttet Csehországban regisztrálták, péntekig

ÖSSZESEN 33 860 KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTET MUTATTAK KI A LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK, AZ ÉRINTETTEK MINTEGY KÉTHARMADA MÁR MEGGYÓGYULT.

A napi laboratóriumi tesztek száma az utóbbi időben 15 ezer körül mozog. A pozitív esetek aránya hétfőn öt százalék, csütörtökön pedig már kilenc százalék volt. A pénteki adat még nem ismert.

A cseh egészségügyi minisztérium pénteken felülvizsgálta az úgynevezett szemaforrendszert, amelyben színekkel jelölik a járványhelyzetet az egyes régiókban. Piros színű régió, amely a legsúlyosabb helyzetet jelenti, nincs a térképen.

A JÁRVÁNY KÖZÖSSÉGI TERJEDÉSÉT JELZŐ, PIROSTÓL EGY FOKKAL ALACSONYABB SZINTŰ NARANCSSÁRGA RÉGIÓBÓL AZONBAN A KORÁBBI EGY (PRÁGA) HELYETT MÁR HAT VAN, DÖNTŐEN A FŐVÁROS KÖRNYÉKI JÁRÁSOK ÉS A DÉL-MORVAORSZÁGI UHERSKÉ HRADISTE.

A kisebb kockázatot jelző zöld színt az eddigi tíz helyett már 40 járás kapott, ami az ország több mint felét lefedi. A problémamentességet jelző fehér színű járások száma így egyre kisebb. Csütörtöktől kezdve a zárt termekben az egész országban kötelező a védőmaszkok viselete. Eddig a maszkokat csak a tömegközlekedési eszközökben, egészségügyi intézményekben és hivatalokban volt kötelező viselni.

A NARANCSSÁRGA RÉGIÓKBAN A SZÓRAKOZÓHELYEKET ÉS A BÁROKAT EZENTÚL ÉJFÉLKOR BE KELL ZÁRNI.

A cseh külügyminisztérium honlapján közölt adatok szerint

AZ EGYRE ROMLÓ JÁRVÁNYHELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL PÉNTEKIG 11 ORSZÁG - EGYEBEK KÖZÖTT BELGIUM, DÁNIA, SVÁJC, ÍRORSZÁG - KORLÁTOZTA A CSEH ÁLLAMPOLGÁROK BEUTAZÁSÁT VAGY FRISS NEGATÍV KORONAVÍRUS-TESZTTŐL TETTE FÜGGŐVÉ.

Néhány további ország - köztük Szlovákia - jelezte, hogy mérlegelik a csehek beutazásának valamiféle korlátozását, szabályozását. A statisztikák szerint a százezer lakosra eső fertőzöttek számát tekintve a csehországi helyzettől már csak Spanyolországban, Franciaországban, Horvátországban, Romániában és Máltán rosszabb a helyzet - jelentette szombat reggel a közszolgálati cseh rádió.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések