A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelmi áttörés: élet nyomait találtak a kutatók a Vénuszon - Nem vagyunk egyedül az univerzumban?


Brit és amerikai kutatók életre utaló nyomokat fedeztek fel az eddig élhetetlennek tartott Vénusz bolygón. Komoly tudományos áttörés ez, amely nem csak a tudósok számára érdekes. Erre az eredményre ugyanis az ufóhívók fellelkesedtek, azon töprengenek, mindez azt jelentheti, hogy az idegenek tényleg itt vannak a „szomszédban”?


A tudósoknak rádióteleszkópok segítségével foszfint sikerült kimutatni a Vénusz légkörében, amely arra is utalhat, hogy mikrobák lehetnek a bolygó légkörében.


– Váratlan meglepetés volt a foszfin felfedezése a Vénuszon! Az eredmény azonnal felvet több kérdést is, például hogy hogyan maradhat ott életben bármilyen organizmus – nyilatkozta Clara Sousa Silva, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) munkatársa, aki szerint most éppen ezt kell „kinyomozni”. A felfedezés ugyanis alaposan átírhatja a jövő űrkutatását és azt a projektet, hogy amennyiben a Föld valóban élhetetlenné válik, merre is induljon el az emberiség új területekért.


A tudományos eredmény reményt ad azok számára, akik abban hisznek, hogy földönkívüliek igenis léteznek.


– Ha élet nyomaira bukkantak egy szomszédos bolygón, akkor nem csupán légből kapott ötlet, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Bízunk benne, a kutatások még pontosabb eredményeket hoznak és valósággá válik a misztikum – magyarázta egy ufóhívő a Mirror riportjában.


Mítoszok égitestje

A Vénusz, a Naptól számított második bolygó, az Esthajnalcsillag, és fontos szerepet töltött be a mitológiában. Nevét a római szépségistennőről kapta. Az európai kultúrákban éles, fehér fénye gyönyörűnek számít, Kínában ez a szín nagy szerencsétlenséget jelez. A maják a Vénusz ciklusaihoz igazodva döntötték el, harcoljanak-e, az ókori Mezopotámiában ez az égitest jelképezte a szerelmet.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések