A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak


Ausztria az egyik legfontosabb és legszorosabb szövetségese Magyarországnak - jelentette ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Karoline Edtstadler osztrák Európai Unióért és alkotmányért felelős miniszterrel pénteken Budapesten. 


Közös sajtótájékoztatójukon Szijjártó kiemelte, hogy nagyra becsülik a jelenlegei osztrák kormányt, és bár vannak kérdések, amelyek tekintetében eltér az álláspontjuk, nem hagyják, hogy ezek "túszul ejtsék" az együttműködést.


Kifejtette, hogy lényeges területeken ért egyet a két ország, 

ILYEN AZ EU BŐVÍTÉSE A NYUGAT-BALKÁN FELÉ ÉS AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓK KÖTELEZŐ LETELEPÍTÉSI KVÓTÁJÁNAK ELUTASÍTÁSA. 


Az Európai Bizottság új migrációs paktumáról elmondta: Magyarország rendkívül negatívan ítéli meg, amit az uniós testület letett az asztalra, mert úgy tűnik, 

BRÜSSZEL NEM TANULT AZ ELMÚLT ÉVEK HIBÁIBÓL ÉS NEM ADTA FEL A BEVÁNDORLÁSPÁRTI POLITIKÁJÁT. 

Ez a csomag egy reménytelen kísérlet, hogy ne nevezzék kvótának azt, ami valójában az - fogalmazott.

Az előterjesztés a migránsok szétosztásáról szól, amit Magyarország nem támogat. Ha most újabb illegális migrációs hullámok lennének, azok már komoly egészségügyi kockázatot is jelentenének, ezért továbbra is az a magyar álláspont, hogy 

A MIGRÁCIÓT NEM KEZELNI, HANEM MEGÁLLÍTANI KELL, DE EZ A CSOMAG MÉG MINDIG A KEZELÉSNÉL TART 

- mutatott rá. Szijjártó Péter közölte: a határt továbbra is erősen védik, és nem engedik meg illegális migránsok érkezését az ország területére.



Kitért arra is, hogy más közép-európai országokhoz hasonlóan az Európai Bíróság előtt támadják meg az EU mobilitási csomagját, amely bürokratikus intézkedésekkel hozza hátrányos helyzetbe a közép-európai szállítmányozási vállalatokat.


Megjegyezte, hogy Ausztria a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a harmadik legnagyobb beruházó az országban, és 2500 itt működő osztrák cég mintegy 70 ezer embernek ad munkát.


Karoline Edtstadler hangsúlyozta: Magyarország megbízható partnere Ausztriának, baráti ország, az együttműködésük nagyon fontos, és ennek így kell maradnia a jövőben is.


A bizottság migrációs csomagjáról elmondta: 

AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS KEZELÉSÉRE A KÖTELEZŐ SZÉTOSZTÁS NYILVÁNVALÓAN NEM MŰKÖDIK, EZ AZ IRÁNY KUDARCOT VALLOTT. 

Fontos a szolidaritás, de annak más formája is van, nem csak az illegális bevándorlók befogadása - vélekedett. Az osztrák miniszter kiemelte a jogállamiság jelentőségét, azt mondta, ez országa számára olyan alapérték, amellyel kapcsolatban nem lehetséges a kompromisszum.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések