A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Smoothie: Ízletes méregtelenítés, mely energiával tölt fel

A smoothie egyszerűen fantasztikus. Egyetlen pohárral rengeteg gyümölcsöt és zöldséget önthet magába, jóllakik és ezt a testsúlya sem bánja. Épp ellenkezőleg.

Kipróbálta már a smoothie-t?

Ez egy valóságos krémes és finom rajzolatú vitaminbomba. Az a legjobb benne, hogy néhány nyersanyag elegendő hozzá és otthon is egy egyszerű mixer segítségével gond nélkül elkészíthető.  Az is lehet, hogy annyira megkedveli, hogy egy idő után Ön egy smoothie-profivá válik, akinél mindig kéznél lesznek különféle pelyhek, magvak, édesítők, krémek és díszítők, melyekkel azt tökéletesre ékesíti.

Mixelés a történelemben

A smoothie egyáltalán nem tartozik az ifjú generáció divathóbortjai közé. A múlt század hatvanas éveiben keletkezett, amikor is egy bizonyos Steve Kuhnau nevű úriember magas vérnyomására keresett megoldást.  Különböző gyümölcsök mixelésébe kezdett, s rövidesen  észrevette, hogy sokkal jobban érzi magát. Sőt, a hetvenes években megnyitotta saját boltját természetes élelmiszerekkel. Azóta Amerikában a smoothie határtalanul népszerű, mivel elsősorban frissít, könnyű, vitamin- és energiadús.

Hogyan készítsünk ízletes smoothie-t?

Ha egészségesebb életmódot keres, a smoothie  a megfelelő megoldás, mivel akár reggelire,  vagy tízóraira is elkészítheti. Tápanyagokban gazdag, ami kellő energiát és vitalitást ad Önnek az új nap kezdetén. Az energiabombához minden elérhető lében gazdag gyümölcs és zöldség megfelel.

Válassza ki az ízeket

Legjobb választás a friss gyümölcs és zöldség, de a fagyasztottal sem ronthat el semmit.

Édesre van étvágya? Cukor helyett használjon mézet, vagy érett banánt. A citrusfélék tökéletesen felfrissítenek, ráadásul természetes módon hűtenek, ami főleg nyáron kellemes. Kellemes meglepetést okozhatnak a zöldségek ízei is. Ne féljen a zellertől, mely az italnak lágy mogyoróízt ad. A leveles zöldség viszont megbízhatóan zöldre vagy barnásszürkére változtatja italunkat.

Tökéletes rajzolat

A smoothie sima, lágy, nem darabos. A lédús típust nem kell higítani, de ha a smoothie nagyon sűrű, kásás, a higításhoz használjon tiszta vizet, levet, vagy teát. Érdekesek a mandulatejes vagy kókusztejes  kombinációk, vagy a kávésak.

A smoothie besűrítéséhez mixeljen el benne zabpelyhet vagy joghurtot.

A befejező pont

Az ízeket tökéletesítheti vaníliával, fahéjjal, mentával, csili paprikával, gyömbérrel vagy egyéb illatos fűszerrel. Használja határtalan fantáziáját!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések