A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ricottás, cukkinis pite: ropogós leveles tésztából villámgyorsan elkészül

Ezért a ricottás-cukkinis pitéért érdemes melegebb napokon is begyújtani a sütőt.

A sós piték is lehetnek olyan csábítóak, mint az édes variációk. Ha nincs sok időd, a tésztakészítést is könnyen megúszhatod, csak vedd elő a hűtőből a leveles tésztát. A cukkini mindig nyerő választás sós sütikre, krémesebb ricottával pedig különösen jó.

Hozzávalók:

* 25 dkg leveles tészta
* 25 dkg ricotta
* 5 dkg parmezán sajt
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 db cukkini
* 1 db tojás
* só
* bors

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, de semmiképpen ne mikrózd! Nyújtsd ki lisztezett felületen, majd a szélétől egy-másfél centire vágd be éles késsel, így lesz pereme. Ügyelj, hogy ne szúrd át. Rakd át sütőpapírral bélelt tepsibe.

A ricottát keverd össze a tojással, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és oszd el egyenletesen a tésztán. A megmosott cukkiniket vágd fel jó vékonyra, még egyszerűbb, ha uborkaszeletelőn gyalulod le. Rendezd el szépen a tészta tetején, és szórd meg reszelt parmezánnal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a tészta szépen megemelkedik, és piros, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések