Az édes pite mégiscsak szezonális gyümölccsel a legjobb! A fűszeres szilva tökéletesen illik a klasszikus linzertésztába.
Használd ki, hogy nyáron szinte minden héten más gyümölccsel készíthetsz isteni pitét. A szilva már érik, édes, így tökéletes az omlós linzertésztába is. Ebbe a változatba külön krém nem is kell, hisz a gyümölcs szinte lekvárrá sül. A rácsozás nem bonyolult, mégis feldobja a sütit.
* 20 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 2 evőkanál hideg víz
* 1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez
* 70 dkg szilva
* 2 evőkanál cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 mokkáskanál szegfűszeg
Közben a szilvát mosd meg, magozd ki, és szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Pihentetést követően a tésztát oszd két részre kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részt lisztezett felületen nyújtsd ki, és simítsd vajjal kikent piteformába. Terítsd szét rajta a szilvát. A maradék tésztát nyújtsd ki, és vágd fel csíkokra, majd rácsozd be a süti tetejét. A széleit nyomkodd rá a tésztára.
Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Használd ki, hogy nyáron szinte minden héten más gyümölccsel készíthetsz isteni pitét. A szilva már érik, édes, így tökéletes az omlós linzertésztába is. Ebbe a változatba külön krém nem is kell, hisz a gyümölcs szinte lekvárrá sül. A rácsozás nem bonyolult, mégis feldobja a sütit.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt* 20 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 2 evőkanál hideg víz
* 1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez
* 70 dkg szilva
* 2 evőkanál cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd reszeld hozzá a vajat. Morzsold össze, amikor már elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 30 percre.Közben a szilvát mosd meg, magozd ki, és szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Pihentetést követően a tésztát oszd két részre kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részt lisztezett felületen nyújtsd ki, és simítsd vajjal kikent piteformába. Terítsd szét rajta a szilvát. A maradék tésztát nyújtsd ki, és vágd fel csíkokra, majd rácsozd be a süti tetejét. A széleit nyomkodd rá a tésztára.
Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg 40 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések