Az édes, a savanykás és a csípős ízek csodás harmóniában vannak egymással ebben a fogásban. Az izgalmas pác a csirkemellre is remekül illik.
A mézes-mustáros pác már igazi klasszikus, amit fokhagymával és fűszerekkel még izgalmasabbá tehetsz. Érdemes benne pihentetni a húst néhány órán át, hogy még szaftosabb és omlósabb legyen. Amiatt sem kell izgulnod, hogy a csirkemell kiszárad a sütőben. A hús mellé érdemes zöldségeket is tenni, így a köret is megsül vele, ráadásul átveszi a csodás aromákat.
* 3 evőkanál magvas mustár
* 3 evőkanál méz
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 mokkáskanál citromlé
* só
* bors
* 1 ág rozmaring
* petrezselyem
Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és lefedve told forró sütőbe. 180 fokon süsd meg körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd pár percig.
A mézes-mustáros pác már igazi klasszikus, amit fokhagymával és fűszerekkel még izgalmasabbá tehetsz. Érdemes benne pihentetni a húst néhány órán át, hogy még szaftosabb és omlósabb legyen. Amiatt sem kell izgulnod, hogy a csirkemell kiszárad a sütőben. A hús mellé érdemes zöldségeket is tenni, így a köret is megsül vele, ráadásul átveszi a csodás aromákat.
Hozzávalók:
* 4 db csirkemell* 3 evőkanál magvas mustár
* 3 evőkanál méz
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 1 mokkáskanál citromlé
* só
* bors
* 1 ág rozmaring
* petrezselyem
Elkészítés:
A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Sózd, borsozd ízlés szerint. A mustárt keverd össze a mézzel, az olajjal, a préselt fokhagymával, a citromlével, a rozmaringgal, és kend be vele jól a csirkemelleket. Ha teheted, pácold lefedve a hűtőben legalább két-három órán át.Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és lefedve told forró sütőbe. 180 fokon süsd meg körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd pár percig.
0 Megjegyzések