Hirdessen itt

Operatív Törzs: Járványügyi készültség van, koncentrált intézkedések kellenek


A járvány második hullámának felszálló ágában vagyunk, ma már egymást is figyelmeztetik az emberek a szabályok betartására – hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján. 


Kiss Róbert rendőr alezredes, az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján közölte: az elmúlt 24 órában 133 rendőri intézkedést kezdeményeztek, ebből 28 esetben tömegközlekedési eszközön, 105 esetben pedig vendéglátóhelyen a nem megfelelő maszkviselés miatt.


Az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa beszámolt róla, hogy a csütörtöki Szuperkupa-döntőn a rendőrség elvégezte a feladatát, és ott megfelelő járványvédelmi intézkedések voltak hatályban. 

CÁFOLTA AZOKAT A HÍRESZTELÉSEKET, HOGY A MÉRKŐZÉSRE BELÉPŐK ESETÉBEN NEM LETT VOLNA TESTHŐMÉRSÉKLET-MÉRÉS. 

Hangsúlyozta, ezt mindenkinél elvégezték, és senkinél nem mutattak ki magasabb hőmérsékletet.


Felszálló ágban vagyunk

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a járvány második hullámának felszálló ágában vagyunk. Ismertette, hogy ma már egymást is figyelmeztetik az emberek a szabályok betartására, amit nagyon köszön mindenkinek. Beszámolt róla, hogy járványügyi készültség van, ilyenkor koncentrált intézkedésekre van szükség, és az egészségügyi dolgozóknak is köszönetet mondott a helytállásért.


Müller Cecília ma a kézmosás szabályairól beszélt. Hangsúlyozta, hogy 

CSAK ENGEDÉLYSZÁMMAL RENDELKEZŐ KÉZFERTŐTLENÍTŐ SZERT HASZNÁLJUNK, 

kézmosáskor pedig legyünk alaposak. Az ujjbegyet és a hüvelykujjat is meg kell tisztítani.


Ismét leszögezte, hogy alig-alig van költségtérítéses PCR-teszt, a közel 670 ezer vizsgálat zöme ingyenes volt.


Egyre többen vannak kórházban 

Müller Cecília tudatta, 

ÖSSZESEN 29, BUDAPESTEN 10, VIDÉKEN 19 INTÉZMÉNY VAN KIJELÖLVE A KORONAVÍRUSOS BETEGEK ELLÁTÁSÁRA, EZEK MEGHATÁROZOTT TERV SZERINT LÉPNEK BE AZ ELLÁTÁSBA. 

A kontaktnak minősülő gyermeknek, akinek az osztálytársa volt pozitív, otthon kell kivárnia a 10 napot, ám a szülei nem minősülnek kontaktnak, amennyiben a gyermek tünetmentes.


Beszélt arról is, hogy most is, mint a kezdetek óta, a WHO iránymutatásai alapján járnak el. – A pozitív esetek számának emelkedésével a kórházban ápoltak száma is növekszik, és 4-5 héten belül az elhunytak számának emelkedésére is készülni kell – közölte.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések